Последно

Борисов и Плевнелиев погребаха България!? Вижте новата карта на Южен поток!

Карта на Южен поток

Турция си изигра козовете отлично и постави ЕС и България на Колене.

Ден преди срещата между Ердоган и Путин излезе снимка с новото трасе на „Южен поток“ , на която карта обаче България липсва!

„Ние сме готови незабавно да предприемем  необходимите стъпки за по-бързата  реализация на „Турски поток”, каза официално за  ТАСС  Реджеп Ердоган, който вече е в Москва.

Той наблегна, че в момента страната му се захранва изключително с руско синьо гориво и приветства проекта, който ще донесе икономическа изгода и на двете страни.
Идеята за „Турски поток” тръгна преди година и половина, когато на Путин му писна да го разиграват и изнудват, и обяви, че поради липса на желание за сътрудничество от София и непрекъснатото поставяне на нови условия и нови спънки,  трасето ще заобиколи България и ще мине през Турция и Гърция. Двете страни веднага изразиха съгласие, докато нашата продължаваше да се ослушва за указания от ЕС и САЩ и правеше непрекъснато номера на руснаците, а президентът Плевнелиев дори се закани да ги напляска!!!

След свалянето на руския Су-24 отношенията между Москва и Анкара се изостриха и проектът бе замразен, но сега сдобряването между двете страни  му даде нов тласък.

Ердоган побърза да се съгласи с всички руски условия, тъй като знае колко е изгоден този проект за страната му.

plevneliev-borisov02

По същото време Бойко Борисов прояви внезапна политическа активност и се свърза с Путин по телефона да му обясни колко е готова България да възобнови всички общи енергийни проекти… и особено „Южен поток“. По пристанищата ни още стояли тръбите, развихри се премиерът. „Имаме зелена светлина от ЕС. Само трябва да спазим някои европейски изисквания и строежът може да започне“. С две думи можем да разиграваме Русия с условия още няколко години.

Путин любезно изрази задоволство от разговора, но не се хвана на въдицата и предпочете да говори с Ердоган. Единствено намекна, че  газопроводът може да  стигне  до газоразпределителен възел „Балкан” на родното крайбрежие! И само толкова! А ако не искаме, може и да не стигне.

За кой ли път бедна България пропиля милиарди печалба и инвестиции, за да угоди на богатия Запад.

У нас политиците сякаш не мислят със собствените си глави, а чакат друг да мисли вместо тях.

Докато Виктор Орбан и други европейски лидери поставят на първо място интересите на страните си и след това тези на ЕС, а за САЩ не искат  и да чуят, нашите гледат да угодят на всеки друг, само не и на държаната и хората, които са ги избрали.

С откровената си антируска истерия прогонихме всички инвеститори!

А обаждането на Борисов до Путин също бе продиктувано от чужди господари, които нямат сметка тръбата да минава през Турция, защото в страната на Ердоган в последно време се развихриха сериозни антинатовски и антиевропейски настроения.

Но…късно е, либе, за китка!

А и Москва не вярва на сълзи!

Респективно Путин не хваща вяра на Бойко и господарите му от ЕС.

Русия може без България.

Но може ли България без Русия?

Не, но това ще го усетим още по-силно през следващите години.

Източник: Skandalno.net

Be the first to comment on "Борисов и Плевнелиев погребаха България!? Вижте новата карта на Южен поток!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*