Последно

Днес на Велики Вторник небето ще порозовее! Невиждан феномен ни очаква

Във вторник вечер на небето ще се появи априлската розова луна. Преди да тръгнете да търсите огромно розово кълбо в небето, може би трябва да научите малко повече за този интересен феномен.

Априлската розова луна огрява нощното небе всяка година през месец април, както може би се подразбира от името ѝ. Тази година феноменът ще се случи на 11 април (вторник).

Розовата луна е важен знак за всички — растенията, хиберниращите животни и дори уморения човешки дух. Всички се будят и прераждат за нов живот след дългата студена зима, пише Пик.

Какво представлява Розовата луна?

Може би вече се досещате, че естественият спътник на Земята няма да изглежда розов наистина. Причината, утрешното пълнолуние да се казва така, произтича от индианска практика да се дават имена на всички пълни луни.

Името на това пълнолуние идва от цветето флокс — едно от първите цветя, които разцъфват напролет. Техните цветове са розови.

Розовата луна също е и знак за началото на много религиозни празници, като Песах, в юдаизма, Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман. В арабската култура, нощта на розовата пълна луна се нарича бадр, което означава „пълен“.

Pik.bg

Be the first to comment on "Днес на Велики Вторник небето ще порозовее! Невиждан феномен ни очаква"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*