Последно

Ето как да боядисаме косата си по натурален начин, без вредни химикали

За вредата от боядисването на косата са изписани тонове материали, но въпреки това производителите не забелязват спад в продажбата на бои.

Знаете ли, че има безвреден начин за боядисване, който е не по-малко ефективен от този да третирате косата си с вредните химикали!? Те отнемат малко повече време, но ви гарантираме, че ще останете доволни от резултата.

За кестенява коса – кора от орех

Обелете двадесетина зелени ореха. Нарежете корите им на парченца и в топла вода ги разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Нанася се като „познатата ни боя“ и се оставя да престои за 15-20 минутки. Изплаква се с вода и оцет, за да се запази цвета за по-дълго.

За медено-руса коса – лайка

Добавете 100 грама листа от лайка в около 500 милилитра вода. Сварете сместа и след това я прецедете. Намажете обилно косата с получената смес и след 15-20 минутки изплакнете с вода и оцет.

За червена коса – цвекло

Нарежете една глава цвекло на малки на няколко парченца. След като омекне цвеклото, оставете сместа да се охлади. Пасирайте няколко от парченцата и ги нанесете върху косата. Изчакайте 15-20 минутки и изплакнете с вода и оцет.

Забележка: Ако косата ви е по-светла, една процедура ще бъде достатъчна. При по-тъмни нюанси ще бъдат необходими поне 2-3 процедури.

Be the first to comment on "Ето как да боядисаме косата си по натурален начин, без вредни химикали"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*