Последно

Работата се оказа много дебела! Вижте кой покровителства мутрите Куката и Бокса!

Прокурорски чадър над плевенския ъндърграунд! Камен Куката и Иво Бокса са покровителствани от висш местен магистрат.  Кой е този прокурор и каква е неговата роля в тази престъпна група? Отговорите на този въпрос търси разследване на Нова телевизия.

Според разследването въпросният магистрат е Димитър Захариев (на голямата снимка, б.р.), прокурор от Плевенската Окръжна прокуратура.

Анонимен сигнал, подкрепен със снимки и видео, показва как Куката и Бокса, съпроводени от въпросния прокурор, рекетират собственик на предприятие, за да му бъде осигурена охрана.

Видеото е от пролетта на 2016. Покрайнините на Плевен. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Човекът с червения суичър е Камен Балбузанов – Куката, мъжът с якето без ръкави е Иво Бокса. А човекът със синята дреха е прокурорът от плевенската окръжна прокуратура Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Дават ги потърпевши, пожелали анонимност. Сигнализират, че повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. На такъв оглед с цел охрана Куката, Бокса и Захариев са дошли и тук – на тези кадри, пише в анонимния сигнал.

Притиснат от присъствието на магистрата, човекът е принуден да приеме „офертата“.

Пред камерата обаче Димитър Захариев категорично отрича да има връзки или познанство с Куката и компания. Куката е още по-нагъл: „Вижте ме, колко към красив! Аз съм студент! Какъв рекет?! Това е безобразие!“.

Страшилището и аверите му, които държат в страх цял Плевен, в момента са зад решетките. Дали и как ще бъдат осъдени, предстои да се разбере.

Колега на прокурор Захариев заявява, че има данни за законови нарушения, но предстои те да бъдат изяснени. Ако има неоспорими доказателства за подобни контакти между прокурора, Куката и аверите му, нарушилият закона магистрат ще бъде отстранен. „Подобно поведение е недопустимо“, заявяват от прокуратурата в Плевен.

Ясно е, че присъствието на такива лица – прокурори или полицаи, се използва от местните мутри да бъдат наети точно те за охрана. Очевидно манталитетът на 90-те години се е настанил в мисленето и поведението на местния плевенски ъндърграунд, където разбирането за „охрана“ е свързано задължително с принудителен рекет. Авторитетът на полицаи или магистрати „накланя“ везните. В историята обаче има много страх. Самите потърпевши се страхуват и до днес да говорят открито за случилото се.

Източник: bradva.bg

Be the first to comment on "Работата се оказа много дебела! Вижте кой покровителства мутрите Куката и Бокса!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*