Последно

22 Невероятно Красиви Места По Света, Които Наистина Съществуват!

Нашият свят е пълен с чудеса, всеки ден се откриват нови удивителни места. Най- голямо разнообразие от природни чудеса се откриват в различни географски местоположения, климатични условия и смяната на сезоните: розови езера, зашеметяващи полета с лавандула и лалета, спиращи дъха планини и каньони и други невероятни места, които едва ли можем да повярваме, че действително съществуват. В снимките от тази колекция ще видите някои природни забележителности недокоснати от човека, докато други имат човешка намеса, но дори в тези случаи резултатът е грандиозен.

 

Tunnel of Love, Ukraine

Това е прекрасна дестинация за всички романтици. Тунелът на любовта в Украйна е истински природен шедьовър и е едно то най- романтичните кътчета на Земята.

Всъщност той си има практично предназначение, под приказния тунел има железопътна отсечка, по която се движи влак и тъй като дърветата са оставени да растат спокойно, преминаващият от там влак е единственото нещо, което ги оформя и превръща това място в романтична местност.

Днес тунелът на любовта е много популярна дестинация сред влюбените двойки, защото се смята, че ако двама души са искрени в любовта си един към друг и минат под тунела хванати за ръце, желанията им ще се сбъднат.

Tulip Fields in Netherlands

Лалето се е превърнало в символ на Холандия, то е не само печеливша индустрия, но и неизменна част от бита, историята и културата на тази страна и хората в нея. Всеки март пясъчните полета се преобразяват в меки килими от зелени стъбълца.

С идването на пролетта и началото на април, огромни пространства се превръщат в море от цветя и багри. Най- посещавани са цветните полета около Хаарлем, Сасенхайм и прекрасната градина Кукенхов в градчето Лисе.

Salar de Uyuni: One of the World’s Largest Mirrors, Bolivia

Салар де Уюни е най- голямото соленоводно езеро в света с площ от 10 582кв.км.(4 086кв. мили). Преди около 30 000- 42 000 години, районът е бил част от голямо праисторическо езеро- езерото Минчин. Когато езерото пресъхва, остават две солени езера Салар де Коипаса и по- голямото салар де Уюни. Намира се югозападната част на Боливия, близо до билото на Андите.

Езерото е покрито с няколко метра солна кора, която има изключителна гладкост. Голямата площ, чистото небе и извънредно гладката повърхност, правят Салар де Уюни идеален обект за тестване на сателитните системи в орбита.

Когато е покрито с вода това забележително място се превръща в едно от най- големите огледала на Земята.

 

Hitachi Seaside Park, Japan

„Hitachi Seaside Park“ край град Хитачинака е цветен парк и много популярна туристическа дестинация. Паркът покрива площ от 3,5 хектара великолепни поляни с изобилие от цвета.

Покрит с градини, гори и различни кътове с атракции, Hitaci Seaside Park трябва да се види от всеки, който иска да посети Япония.

Mendenhall Ice Caves, Juneau, Alaska

В югоизточната част на Аляска се извисява една невероятно живописна картина от лед- ледникът Менденхол. Дължината на този красив глетчер е 19 км.

Самият глетчер е удивително красив най- вече с неговия син цвят, който се дължи на минералите и отразената слънчева светлина.

В долината на ледника Менденхол може да се посети и едно уникално и интересно място, където може да се види пъстър парк от обърнати дървета, чиито корени образуват огромни кошници, покрити с много ярки и пъстроцветни цветя.

 

Red Beach, Panjin, China

Червеният плаж се намира в най- влажната зона в този окръг и е част от най- голямото тръстиково блато в света. Блатото и плажът представляват една завършена екосистема, която се е превърнала в дом на повече от 260 вида птици и 399 вида диви животни.

За да се запази цялата екосистема, зоната е обявена за резерват и е под държавна закрила. По- голямата част от „Червения плаж“ е затворена за посещения, но все още има зона, която е отворена за туристи.

 

Bamboo Forest, Japan

 

Една от най-красивите и необичайни природни забележителности на Япония е „ Сагано“  – пеещата бамбукова гора. Наричат я така заради удивителния звук на вятъра, преминаващ между дебелите и гъсти бамбукови дървета.Площта на бамбуковата гора  „Сагано“ е 16 кв. км. и се намира в северозападната част на Киото.

 

Street in Bonn, Germany

 

Градът е уникално съчетание от древна култура и модерно развитие. Той е световноизвестен с Бонския университет и международните си културни прояви в областта на театъра и музиката.

Естествената връзка между всичко това е гениалният музикант Лудвиг ван Бетховен, който е роден в Бон. Къщата му е една от основните забележителности. Всяка година в градът се състои Бетховен фест.

Naica Mine, Mexico

Кристалната пещера е част от мината Найка в Мексико и се намира на 300 метра дълбочина. В пещерата са едни от най-големите селенитни кристали на Земята. Пещерата е дълбока 27 метра и температурата в нея достига до 58°C с 90% влажност на въздуха.

 

Wisteria Flower Tunnel in Japan

Цветната градина „Кавати Фудзи“ е разположената в град Китакюшу, Япония. Тя е дом на невероятните 150 глицинии. Това са прекрасни цъфтящи растения. В градината растат 20 различни вида от тях.

Основната атракция на градината е тунелът от глицинии. В него посетителят може да направи очарователна разходка между избуялите цветове.

 

Black Forest, Germany

Шварцвалд (Черната гора) е най-големият природен парк в Германия. Това е една от най-предпочитаните и най-известни области за почивка в страната и заслужено е финалист на конкурса за новите 7 чудеса на природата.

Римляните дават името „Silva Nigra“ на планинската верига, тъй като отдалеч гъстите й иглолистни гори изглеждат черни. Горите на Шварцвалд приютяват множество кристални езера и красиви водопади. Любителите на пешеходния туризъмще се влюбят в Шварцвалд. Това е идеалното място за развлечения и пълноценна здравословна почивка, съчетаваща спокойствие, спорт и красота.

 

Fields of Tea, China

Стотици водни източници и хиляди планински върхове крие в себе си планината Тянзин в Китай. Най-високият връх на планината е 1262,5 метра над морското равнище. Около него се вият хребети, остри върхове и живописни скали.

От върха на планината човек може да хвърли “птичи поглед” на безбройните вътрешни спираловидни възвишения и дълбоки долини в областта, а също и пълноводни водопади, величествени вековни борове, обгърнати от мъгли и облаци. Гледките са много различни през различните сезони и промяната на времето.

Понякога има безоблачно синьо небе, което дава усещането за безкрайност. Друг път има много мъгли и облаци, които създават едно различно усещане на мистерия.

Tianzi Mountains, China

 

Hang Son Doong, Vietnam

Ханг Сон Дунг e гигантска пещера открита сред джунглите на Виетнам. Разположена в Анамитските планини, тя е скрита в скалистия национален парк „ Фонг На-Ке Банг“ край границата с Лаос.

Новооткритата основна пещерна галерия на Ханг Сон Дунг достига височина над 240 м. и широчина 150 м. Пещерата е толкова голяма, че може да побере няколко селища или 40-етажен небостъргач. Тъмнината и огромните и размери не са я лишили от живот и през „прозорците“, от които прониква светлина растенията са намерили своето място, заедно с  прилепи и птици . Освен характерните карстови образувания и тунели, пещерата има цели райони с джунгла, дървета, растения и животни.

 

Shibazakura Flowers, Takinoue Park, Japan

Паркът  се намира на два часа северно от Asahikawa, Хокайдо, който е  вторият по големина остров в Япония.  Тук можете да се насладите на разходка през живописният парк със свеж планински въздух. Паркът е известен с цветя Takinoue schibazakura (или розово Moss). Малки розови цветя, които спират  дъха са разпределени в над 100000 кв. метра.

Antelope Canyon, USA

Каньонът на антилопата се намира в земите на племето Навахо в югозападна Америка и е скрит сред пейзажа на Аризона. Каньонът се е образувал от течащата през скалите вода в продължение на хиляди години.Този вид каньони са доста дълбоки и не толкова широки. Извивките и контурите на каньона на Антилопата се спускат на 46 метра дълбочина.

Геологическите скални формации са разделени на две различни зони. Племето Навахо наричат горната част Tse’ bighanilini, което в превод означава „мястото, където водата минава през скалите”. Долната част е Hasdestwazi  или „спираловидни скални арки” и е по-малко посещавана, тъй като предизвикателството е по-голямо и трябва да се изкачвате по стръмни метални стълби.

 

Lake Hillier, Australia

Покрай южното крайбрежие на западна Австралия се намира група от острови известни като архипелага Решерш.На един от тях,наречен Средния остров се е сгушило блестящо,бонбонено-розово езеро.

Езерото е плитко и с диаметър 600м. Оградено е от бели солни отлагания и тъмнозелени евкалиптови гори. Отделено е от тъмносините води на Индийския океан чрез тясна ивица от бели дюни и пясък.

 

Lake Retba, Senegal

Необичайно оцветеното езеро се намира на около 20 км от Дакар, столицата на Сенегал. Водата  променя цвета си от бебешко млечно розово до почти кафяво в рамките на деня в зависимост от облачността и дори от силата на вятъра.

Причината е, че оцветяването се дължи на активността, с която цианобактерията във водите му изработва ферментите си. Солеността тук според някои източници била дори по-наситена, отколкото в Мъртво море – 350 грама на литър. Затова удавянето е изключено.

Освен това езерото е плитко – в най-дълбоките участъци дъното е на три метра под повърхността на водата.  А цианобактерията е единственият жив организъм, способен да вирее тук.

Lavender Fields, UK and France

Прованс, със своите характерни лилави лавандулови полета, има репутацията на един от най-красивите райони във Франция.

Природните красоти на Прованс са много – живописен пейзаж, изпълнен с лавандулови полета, нагънати хълмове и скали издигащи се в посока на Алпите на север и на запад, плажове по крайбрежието заобиколени от много островчета на юг.

Села и градове се включват в събирането на лавандулата, а от юни до средата на август стартират тържествата и лавандуловите фестивали.

 

Canola Flower Fields, China

Луопинг е малък окръг в източната част на Юнан, Китай, разположен на около 240 километра североизточно от Кунмин, в близост до границата на Юнан с провинциите Гуейджоу и Гуанси.

В началото на пролетта, когато ярко жълтите цветове на рапицата са в пълен разцвет, областта придобива вид на „златно море“ – спектакъл, който е превърнал Луопинг в Меката на фотографите.

Освен за фотографи, цъфналите полета са притегателна сила и за пчелите. Района е национална база за отглеждане на пчели и производството на пчелни продукти. Всяка пролет пчеларите създават палаткови лагери насред рапичните стопанства и събират мед.

 

Mount Roraima, Venezuela/Brazil/Guyana

Планината Рорайма се намира на границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана. Тя е част от Гвианската планинска земя в националния парк Канайма, който се разпростира на площ от 30 000кв.км.

Платовидните планини в парка са считани за едни от най-старите геоложки формации на Земята, датиращи от ерата Докамбрий преди 2 милиарда години.

Планината Рорайма е най-високата платовидна планина в Гвиана. Висока е 2772м. и е дълга 14км. Почти ежедневните валежи са създали невероятна екосистема, която включва няколко застрашени от изчезване видове и някои от най-високите водопади в света.

Zhangye Danxia Landform, China

Данксия е уникален геоложки феномен, който може да се види в югоизточните и югозападните части на Китай. Името му в превод означава „розов облак“ и идва от планината Данксия – един от най-известните примери на този специален релеф.

Споделете тези невероятни места с вашите приятели!

Be the first to comment on "22 Невероятно Красиви Места По Света, Които Наистина Съществуват!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*