img

АБВ няма да подкрепи Фандъкова за кмет на София

/
/
/
33 Views

На вчерашната пресконференция на АБВ нейният лидер Георги Първанов разкри, че неговата партия няма как да подкрепи кандидатурата й. Припомняме ви, че президентската партия заяви, че би влязла в коалиция с ГЕРБ, Реформаторският блок, БСП и всички останали политически сили в определени региони, но в по-големите центрове ще играят с леви кандидатури. Първанов посочи, че ако я подкрепят ще се получи разногласие на концепции и идеи.

Бившият президент на България засегна и други теми. През новият парламентарен сезон АБВ ще направи нови предложения за законодателни промени и ще продължи да иска намаляване на броят подписи за иницииране на референдум. Ето какво каза Първанов относно думите на Путин за България и “Южен поток”.

“Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин. Не ме изненада реакцията му. Отношенията между България и Русия не трябва да са зависими от конюнктурата. В казаното от Путин могат да се открият възможности за рестартирането, затоплянето и свалянето на напрежението между Европа и Русия”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *