Последно

Влагоуловител – що е то и как да избера най-подходящия модел

Влагата в помещенията е един от най-големите врагове на здравето. Можете да познаете нейното наличие по черните плесенясали стени или просто да усетите, че дишането в стаята ви е някак си затруднено. Ако това се случи, значи е време да се погрижите за здравето си и да се сдобиете с влагоуловител (има един конкретен модел на Star-Light,който е с добро съотношение цена качество). Освен, че причинява куп неприятни здравословни проблеми, наличието на влага в помещенията поврежда трайно и безвъзвратно всякаква покъщнина, в това число електроуреди, дрехи, семейни спомени или други ценности.

Ето защо е по-добре да вземете мерки, докато не е станало прекалено късно. Според специалистите, влажността в жилищните площи не следва да надвишава 50%, а за това може да се погрижи успешно добре подбраният модел влагоуловител. На пазара се предлагат разнообразни модели, които да отговорят подобаващо на различните нужди.

Този неголям уред е всъщност изключително полезен. Влагоуловителите са специално предназначени да ни предпазят от вредното влияние на влагата, като различните модели имат различна мощност и ефективност.

Някои от моделите дори имат и допълнителни функции, което е изключително удобно. Можете например да заложите на влагоуловител с вентилатор. Това е отличен избор, защото освен, че въздухът в стаята ще бъде с оптимална влажност, ще разполагате и с опция да го раздвижвате.

Когато избирате най-удачния за вашето помещение модел, обърнете внимание дали е снабден с влагостат, чрез който можете да контролирате по-лесно уреда. Тази функция предполага автоматичното включване и изключване при зададени предварително стойности, които да бъдат поддържани постоянно и е много удобна.

При покупка на най-подходящия за вашето жилище модел, размерът на влагоуловителя не е единственият критерий, който следва да имате предвид. Понякога компактните размери могат да ви заблудят. Съществуват влагоуловители, които изобщо не са големи, на за сметка на това пък вършат много по-добра работа от големите модели. Много важен критерий за избор е енергийната ефективност. При всички случаи по-добрият избор е да се спрете на модел, който е колкото се може по-икономичен. За да не се объркате и подведете, потърсете консултация на място и се вслушайте в съветите на специалиста.

Be the first to comment on "Влагоуловител – що е то и как да избера най-подходящия модел"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*