img

До кога ще издържаме!? Вижте колко точно получава една циганска майка

/
/
/
10 Views

Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите.

По прогнози на Световната банка до 2050 г, циганите в България ще бъдат около 1,5 млн., или 25% от населението на страната. А само преди няколко години образователният ни министър Сергей Игнатов съобщи, че 48% от първолаците имат за майчин небългарски език!

Хайде да се събудим и да кажем цялата истина за циганите в България.
Да започнем с факта, че малцина от изказващите се по този въпрос ги познават и знаят въобще за какво става дума. Ако се запазят сегашните демографски тенденции, през 2030 г. по прогнозни данни на Eurostat 30% от младежите под 18 години ще са от ромски произход. Затова не просто трябва да се говори за проблемите на ромите, а да се крещи. Това вече не са проблеми на една малцинствена група, а проблеми на цялата държава.

Една 11-15 годишна ромка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :

– 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на детето
… … … ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
… – 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на детето
– 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия „Евророма“
– още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД
(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)
– 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
– 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
– 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
– 325 лв. е максимума на т.н. „КРАТНА ПОМОЩ“, за посрещане на инцидентни обстоятелства
– 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )

Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО!!!

Освен това, ромката потребява няколко стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме НИЕ!
Много ромски семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток! Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет! Освен това държавата плаща ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на всички роми!

Т.е., истинския резултативен доход на тази ромка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата за минималната заплата „бяла робиня“ на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци! НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА РОМКА (само с 1 дете), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА българска жена за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!

Не забравяйте, че тази 11-15г. ромка, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, защото тя още няма 18г.

За да има баланс в отношението към майките в България, от Центъра за демографска политика предлагат поне да се премахнат рестриктивните мерки спрямо онези жени, които докато са в майчинство, са дали децата си на ясла.
Идеята е те да не връщат взетите майчински. Съветът на специалистите към кабинета е да обмисли въвеждането на образователен ценз за майката при определяне размера на помощите за деца. Такъв пример има в община Ботевград, която дава помощи за новородено в зависимост от образованието на майката. Призовават още България да ползва опита на страни, които са решили успешно демографските и етническите си проблеми, като Сингапур, където въобще няма социални помощи.

Източник: e-novini.bg

11 Comments

  1. Защо за алчен народ сте, а цигани та цигани , изядоха ви парите, дали за такава майка или за друга парите пак ще се дадат, а и думата ЦИГАНИ мога да ви кажа че е много по чиста от думата БЪЛГАРИ, защото не всички цигани влизат под това число, тръгвате да нападате е айде българите като сте много добри защо сте в такава криза защо децата ви бягат, или нямате отговор, никога няма да спрете да сте алчни за пари и не само , да упреквате хората не само защото са черни а и защото са Цигани, Господ горе има,той вижда и чува 😉

  2. Да кажа ли от Българите какво става или да мълча да не убиждам, половината от българките стават жени за пари, а мъжете наркомани и убийци, я кажете за какво се плашите че циганите ще ви вземат парите за алкохол, не се притеснявайте, това че за вас всички цигани са еднакви, на мен ми доказва само едно, че сте расисти и мислите по възможно най-тъпия начин, защото някои се учат и искат да постигнат нещо независимо какви са , но вярно не всички българи са гостоприемни за циганите, срам за вас, СРАМ !!!

  3. Вместо да видите българските като Сузанита която показва цици и гъзна цяла България вие тръгвате да критикувате циганите, жалки сте, гадно ми е че се наричате така, май забравяте че доста от българите и те забременяват по 15-16години , забравихте нали, нормално гадно е като ви убиждат, нали сте такива

  4. Аз мисля , че мнозинството от българи не обвинява циганите в тези неправди, а самата държава. Защото както се казва не е луд този ,който яде баницата,а този , който му я дава. Проблемите в нашето общество са големи и не са от днес или вчера. Но определено един от най големите е този с използването на циганите от политиците за своите политически амбиции, от където идват всички изброени по горе неправди и омразта ,която се наслагва с времето между обществото в нашата държава. Проблемите с ромското малцинство, което взе да става мнозинство , няма да стихнат докато тези хора не се образоват както трябва , а не само по документи и заради европейски субсидии, и когато бъдат накарани да работят и плащат данъци както останалите хора, а не да се надяват единствено на помощи. Утайка има във всяко общество, но родителите на тази утайка и самата тя все пак плаща данъци и сметки за ток и вода за разлика от повечето роми. Но каквото и да кажем няма никакво значение , защото тези които трябва да вземат важни решения и да ги приложат , определено напълно бездействат.

  5. Tezi pari koito vi se struvat tolkova mnogo ne pokrivat dori nujdite na edno bebe.romite nerabotqt chesto zaradi takiva kato vas .hora koto delqt kogato otidesh i kj iskam tazi rabota te pitat za proishoda a ako kj che si rom te otprashtat i obijdat ….da sled vremw romite ste sa poveche no ne zashtoto rajdat po na 13gd a zashtoto iskat semeistva mnogo ot balgarite otbqgvat da imat dete zaradi kub prichini ot bezparicie do bezotgovornost.kraino vreme e da spprem da se delim..!!!

  6. taka e nedeite da ybijdate samo ciganite ami se vijte vas kakvi ste i rajdate nedgavi deca i si gi gledate a nie rajdame decata si normalno dete kakto edno normalno dete

  7. Йоанче,хораа всякакви има..Злия човек за всичко се хваща,пишман му е може би живота.Аз съм БЪЛГАРКА но мога да ти кажа че съм работила с много ЦИГАНКИ.Ако ти кажа как работят,просто не е истина.Толкова подредено,толкова чисто,толкова организирано и качествено.Работила съм и с българки – едната за другата говори,пред нея пълен хаос цари,всичко на вили и на могили.Тъй че остави не се дразни всичко си е до човека.А и на другите какво им влиза в работата кой как живее.Всеки си има глава на раменете ако искат и на 10 да раждат.КОлкото до парите на държавата,ами… ще дава хората като вас си търсят правата а ние българите си мълчим.Е.. тогава какво искаме…циганите ни виновни.

  8. Мила Йоанна мога да ти кажа само че не всички цигани са еднакви както и българите просто обстоятелствата в държавата са така.Аз няма против никого нали всички сме граждани на тази държавица и трябва да сме с равни права ,А не някои да са богопомазани и за едни да има такива които не работят а за тези които работят да няма .Не е честно да знаеш.

  9. Da edni detski polucavat, i te sa 35leva na dete,za socialnite pomoshti neznam ama 35leva za kakvo stigat na mesec za edno dete. Vseki da si gleda polojenieto vse ciganite sa vi vinovni na vas..

  10. Знам че много хора в България много се радват, че са българи и че България е тяхната родина! Други никак не се радват, бягат от България и съжаляват, че там са родени. Аз се радвам, че не съм се родил циганин, защото със сигурност животът ми щеше да е много по- лош и труден. Защото има и добри цигани, но независимо от това пак не ги харесват. В световен мащаб в повечето държави по света, населението е смесено и май никъде няма държава с еднородно население. Важното е какви са добродетелите. Лошите хора, независимо с какъв произход са, са тези от които трябва да се пазим!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *