Последно

До 2019 година метрото трябва да достигне до Овча Купел

Метрото стига до Овча Купел през 2019През 2019 година трябва да бъде завършено метрото до Овча Купел.

От софийска община разкриват, че до края на 2019 година трябва да бъде готов третият лъч на метрото, който ще бъде дълъг 12 километра и ще достига до кварталите “Овча купел”. Трасето ще бъде обслужвано от 20 супермодерни мотриси “Сименс”, които ще ни струват 419 милиона лева без ДДС. Офертата, която са предложили от германската компания е била най-изгодна.

По-голямата част от парите са осигурени по ОП “Транспорт”, а останалите ще бъдат финансирани от държавният бюджет. Третият метродиаметър ще има 12 спирки. Седем от тях са от Малък градски театър „Зад канала” до кв. „Красно село”, една ще продължи до бул. „Владимир Вазов”, а останалите четири са до „Овча купел”.

Следващият месец се очаква да започне разкопаването на централното трасе от Малък градски театър „Зад канала”, до ул. „Житница” в кв. „Красно село”. То ще бъде дълго близо 7 километра и ще ни струва 417 милиона лева. Чертежите показват, че спирките ще бъдат „Зад канала”, Орлов мост, Попа, НДК, ул. „Г. Софийски”, при „Гешов” и „България” и до пазара на „Красно село”, а пресичането му с първа линия ще се осъществява на “Софийски университет”. При Дворецът на културата пък ще бъде осъществена връзката с втора линия.

Пролетта на 2016 година пък трябва да започне строежът на останалите 4 спирки. Първата ще бъде при булевардите „Никола Мушанов” и „Президент Линкълн”. Една ще има при кръстовището на „Монтевидео” и „Западна тангента” в Овча Купел 1, а другата ще бъде разположена при улица “Централна” в Овча Купел 2. Лъчът ще приключи в Горна баня, където ще има изход с жп линията София – Перник.

Be the first to comment on "До 2019 година метрото трябва да достигне до Овча Купел"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*