img

Дълговете на столицата са се увеличили с 2 милиарда лева при Фандъкова

/
/
/
98 Views

Финансистът на партия “Зелените” Владислав Панев обяви, че София се намира във финансов колапс от 2 милиарда лева, откакто начело на града е Йорданка Фандъкова. Той посочи, че най-тежко е положението с общинските компании и даде за пример Топлофикация, която по думите му е увеличила дълговете си до 1,5 милиарда лева!

Общо дълговете на основните общински компании се повишават до над 1.2 млрд. лева, което е 80% от годишния бюджет на София, който е в размер на 1.47 млрд. лв. Като се добавят и задълженията на общината за над 700 млн. лв., сумата доближава 2 млрд. лв., посочи Панев.

Владислав Панев добавя още, че има загробени около 90 милиона лева в КТБ, които е малко вероятно да бъдат осребрени при разпродаването на активите на фалиралата банка.

Румен Гълъбинов пък, който е бивш председател на Агенцията за застрахователен надзор и зам.-шеф на Комисията по финансов надзор разкрива, че общината не успява да привлече много външни инвестиции и голяма част от проектите, които се реализират в столицата са финансирани само с държавни пари. Според него това поставя общината в пряка зависимост от политическата конюнктура на национално ниво./BGNEWS168

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *