Последно

Ето как да си гледаме с карти Таро сами!

Магията на картите Таро е позната от хилядолетия. Вярва се, че древните египтяни са ги използвали, за да разчитат съдбата на фараоните и бъдещето на Египет. Други смятат, че те са ключ към изчезналата Атлантида. Така или иначе обаче, днес ги използваме с една конкретна цел – като прозорец към бъдещето.

Противно на схващанията, че предсказанията с Таро са съдбовни и едва ли не окончателни, картите Таро показват моментната ситуация от живота ви и какво ще се случи, ако направите една или друга стъпка. Иначе казано – какво ще се случи, ако решите да продължите напред по булеварда, или пък изберете да свиете зад ъгъла. Те показват моментните ви чувства и решения, както и ситуациите, които произтичат от тях. Но не си мислете, че ако утре се събудите с различна нагласа за приключение, това, което ви е било предсказано ще се сбъдне. Всъщност – точно обратното.

Ето как да си гледаме с карти Таро сами!

Гадание с Таро

Разчитането на картите Таро също е субективно и променливо. В някои случаи хора изявяват желание да си гледат по 2 – 3 защото дадена ситуация не им харесва. И всеки път събитията и картите са различни, защото вие вече имате друго виждане, друга мисъл и дори друго настроение при гаданието.

За конкретното значение на картите таро и символиката на всяка от тях, ще ви разкажем в подробности друг път. Днес може да се запознаете с общите значения, както и с някои от най-популярните гадания.

По принцип картите Таро са разделени на две групи – Големи и малки аркани. Големите аркани са 22 и започват от Магьосника до Шута. Обикновено те отразяват важните житейски събития – раждането, детството, израстването, любовта, духовното развитие и смъртта.

Малките Аркани са 56 и често се смятат за първообрази на класическите карти за игра. Обикновено те са свързани с нашето ежедневие – дневни проблеми, грижи, решения, които трябва да вземем. Касаят се до по-маловажните житейски теми и въпроси.

Малките аркани са в групи, като включват числата от 1 до 10, Крал, Кралица, Рицар и Паж. Обикновено са в четири групи – Мечове, Жезли, Пентакли, Чаши. Съответно те отговарят на четирите стихии – Въздух, Огън, Земя и Вода.

Марсилското Таро на Уейт е най-популярно и използвано. За останалите видове, ще ви разкажем друг път.

Всяка карта има собствено уникално значение, като в комбинация с останалите карти може да има десетки и дори хиляди тълкувания. За значението на всяка от отделните карти ще ви разкажем по-подробно в следващата статия.

Преди да се разделим обаче, ето две от най-популярните форми на гадаене – едната отговаря на въпрос, а другата помага за изясняване на ситуация.

Гадание „Да“ и „Не“

Ако искате да получите отговор „Да“ или „Не“, вземете картите и ги разбъркайте добре. Не гледайте дали са правилни или обърнати.

Ето как да си гледаме с карти Таро сами!

Изтеглете от колодата три карти с лице надолу и ги подредете една до друга. А едната е обърната – отговорът на въпроса ви е „Да“, но ще срещнете някои затруднения. Ако две от картите са обърнати – по-голяма е вероятността да не успеете, затова помислете, дали да се захващате изобщо. А ако и трите са обърнати – отговорът е твърдо „Не“.

Ако и трите карти са прави – каквото и да мислите отговорът е „Да“ и спокойно можете да го направите.

Гадаене с шест карти – при трудна ситуация

Поставете една карта отгоре, две отстрани, две под тях и една най-долу, като в елипса.

Ето как да си гледаме с карти Таро сами!

Позициите на картите отразяват следното:

1. Кои сте вие и какво мислите?
2. Кои са слабите ви страни в тази ситуация?
3. Кои са силните ви страни?
4. Какви външни фактори влияят върху ситуацията?
5. Какви вътрешни фактори влияят на ситуацията?
6. Какъв ще бъде изходът?

loading...

Be the first to comment on "Ето как да си гледаме с карти Таро сами!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*