Последно

Ето коя е българката, която е изобразена на кутийките с локум вече 45 години

Образ на жената кутия с локумЦонка Димитрова се казва жената от локумената опаковка. Снимка: БТВ

Вероятно сте забелязали, че през последните 40-45 години на кутийките с локум, е изобразена една и съща жена. Питали ли сте се коя е тя? Репортерите на БТВ, се заеха със задачата да разобличат нейната самоличност.

Снимката на жената, която държи кошница с жълти рози, е направена през 1963-та година в село Каравелово. Цонка Димитрова, която тогава е била на 17 години си спомня за случая и разказва с умиление пред камерите на БТВ:

„Някакъв празник имаше. И имаше един фотограф – бай Георги, работеше в „Балкантурист”. И може би подбираше девойки – дойде, помоли ме, тогава за мен е било нещо много! И в розите ме снимаха”, спомня си Цонка Димитрова.

Цонка Димитров локум

Ето така изглежда днес жената от локумената кутийка.

Цонка си спомня, че образът й, е донесъл известни дивиденти през годините. Тя разказа за една любопитна случка през 70-те години, когато с приятели с отишли на почивка във Вършец и са искали да отседнат в хотела на “Балкантурист”.

„Отивахме във Вършец на почивка и решихме да останем във Враца. Искахме да спим в „Балкантурист”, с приятели бяхме. И отиваме на регистратурата и жената казва – няма места. Аз не искам да съм нахална, но неговият приятел, веселяк човек беше и се обърна към нея и вика: Ейй, каква хубава жена сме ви дали да краси тука „Балкантурист” и вие да не ни намерите място. За нула време ни намериха места”, сподели Цонка.

loading...

Be the first to comment on "Ето коя е българката, която е изобразена на кутийките с локум вече 45 години"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*