Последно

Жената без крака роди 10-ото си дете във Видин и го изостави

Десетото дете на 35-годишната Асенка от видинското село Върбово се е родило преди няколко дни във Видин. Жената е инвалид, с ампутирани крака и пръсти на едната ръка. Това обаче не я спира да роди десетата си рожба. Бебето се е родило във видинската болница, но заради ниското си тегло – около един килограм е преместено в неонатологичното отделение на болницата в Монтана. Асенка казала, че не го иска – дарява го на държавата да го даде за осиновяване, така ако оцелее новороденото ще поеме по пътя на деветото дете на Асенка, което тя също така благородно е дарила на държавата, пише BulNews.

За последната си, десета бременност жената не разбрала до шестия месец. Новината, че е бременна и казали лекарите, когато по спешност я оперирали заради язва. Бащата Пламен живее с Асенка без брак, неотдавна той е излязъл от затвора във Враца, след като е излежал четвъртата си присъда за кражба. Пламен не работи, той е личен асистент на жената-инвалид и баща на децата.Три от децата на двамата роми са настанени в дома за деца без родителски грижи „Надежда” в Белоградчик. Две са осиновени, след като са били настанени в приемни семейства в Монтана. При майката са две от децата – момиче, което учи в шести клас и 18-годишен син, който е назначен по програмата за младежка заетост.

Той единствен носи в къщи по 500 лв. на месец. Деветото дете, родено през 2015, е оставано за осиновяване. Същата съдба чака и последното. Едно е починало при раждане. В същото време Асенка не иска да се предпазва, а и не иска да прави аборти, защото я е страх. „Значи, аз не съм виновна, че раждам, страх ме е от абортите и затова ги раждам. Как да се пазим?!“, обяснява тя. Пламен и Асенка са дошли преди години от Белоградчик. Настанили са се в ромска къща, която рухнала от начина на живот в нея. Същото се случило и с втория им дом, пак на роми. Третата къща била на българи, но останала необитаема.

И нея потрошили. Сега са се настанили в четвърта. Собственикът и живее в друго село и идвал при кмета да моли за съдействие за извеждането им. Но се разболял и повече не се върнал. Асенка и Пламен не купуват къщите, просто се настаняват в тях и ги обявяват за собствени. От социалната служба в общината многократно са искали да помогнат на Асенка, но тя отказва всякаква помощ. Имаме си всичко, нищо не ни трябва, отговаря тя и продължава да произвежда деца, които обаче не отглежда. В същото време Асенка е медийна звезда, като всяко нейно раждане обстойно е описвано като сензация в медиите.

Be the first to comment on "Жената без крака роди 10-ото си дете във Видин и го изостави"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*