Последно

Забравете за тези храни, ако искате да закусвате здравословно и да имате хубава фигура!

Закуската е едно от най-важните хранения за днес, за това трябва добре да помислите какво е редно и какво не е да хапвате рано сутрин. 

Замисляли ли сте се обаче, че дори нямате представа дали се храните здравословно рано сутрин? Закуската ни дава витамини и ни зарежда с енергия, тоест тя определя целия ни ден. 

Има няколко храни обаче, които задължително трябва да избягвате на закуска,за да се чувствате добре през деня, ето ги и тях:

Бял хляб

Това обикновено е обичайна закуска за много голяма част от хората, но то не означава, че е полезна. По-добре ще е да замените белия хляб с пълнозънест, защото той съдържа много по-полезни хранителни вещества, фибри, които подобряват храносмилането ни и също така е богат на витамин Б и покачва кръвната ни захар. В началото няма да е лесно да замените любимата филийка бял препечен хляб с пълнозърнест, но с времето ще свикнете и много бързо ще усетите разликата.

Масло

Ако е смесено с хляб, маслото определено е доста калорично. Като цяло комбинацията между мазнини и въглехидрати не е много подходяща. Вместо това можете да хапнете пълнозърнеста филийка с крема сирене например, това е една наистина много добра комбинация.

Яжте само един плод

Не е полезно смесването на два или повече плода на закуска. Напоследък са доста нашумели смутитата, които включват както много плодове, така и зеленчуци, което всъщност не е полезно за консумация рано сутрин. Опитайте се да хапвате максимум по два плода рано сутрин, дори ако можете ги редуцирайте до един. Ако вече сте запалени фенове на смутитата, можете спокойно да смесите банан и прясно мляко, получава се много вкусно пък и ще хапнете само един вид плод.

Зърнени храни

Те не са полезни за закуска, особено ако съдържат прекалено много захари в състава си. Опитайте се да ги замените с овес, който съдържа значително по-малко. В противен случай, захарните зърнени храни увеличават нивата на глюкоза в кръвта, което довежда до много кратко повишаване на енергията . Скоро обаче ефекта изчезва, за това няма смисъл да закусвате с тези продукти.

Тестени изделия

Да, те са много вкусни, особено когато става въпрос за палачинки или мекици. Но няма никакъв смисъл да закусвате с тях, защото не доставят нито едно от нужните на тялото ви хранителни вещества. Старайте се да ги избягвате рано сутрин.

Концентрирани сокове

Те съдържат прекалено голямо количество фруктоза, което може да доведе до скокове в кръвната захар. Опитайте се да ги замените с плод, доста по-полезно е за тялото ви.

Източник: Актуално

Be the first to comment on "Забравете за тези храни, ако искате да закусвате здравословно и да имате хубава фигура!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*