Последно

ЗАГРОБВА БЕЗБРОЙ БЪЛГАРИ! НОВАТА СХЕМА НА БРЕНДО Е ЛИХВАРСТВОТО, НО ВИЖТЕ САМО КОЛОСАЛНИТЕ ЛИХВИ!

Новата схема на Брендо

Мощен кредитен бизнес е започнал Евелин Банев-Брендо. Без да има банков лиценз, “кокаиновият крал” е започнал да раздава заеми срещу лихви, достигащи феноменалните 34 процента на година, пише столичен ежедневник. 

Основните клиенти на Брендо са закъсали бизнесмени, които трудно могат да си осигурят финансиране от друго място. За да не бие на очи, нелегалният лихварски бизнес на Евелин Банев се върти от офшорката му “Ричмънд Венчърс Холдинг”. Дружеството от години е сочено за ключова брънка от схемата за препиране на изкараните от наркотърговия милиони. Преди няколко години аферата бе подхваната от прокуратурата, но резултати и до днес не са обявени. Това позволи на офшорката да налее десетки милиони евро с неясен произход в строителството на затворени комплекси в София и по морето. Инвестициите са направени чрез регистрираните от офшорката български фирми “Евро палас”, “Билдкомфорт” и “Евротренд”, управлявани от доверения му адвокат Петър Колчев, пише Блиц.

Чрез една от тях – “Евротренд”, Банев е завъртял и настоящия си лихварски бизнес. От няколко месеца дружеството е започнало да отпуска и заеми наред със строителството на жилищни сгради. Едни от последните клиенти на обръча около Брендо са семейството на софийски бизнесмени. Те на години въртят търговия с лекарства. Заради неизгодни сделки трупат сериозни дългове, а банките отказват да им отпуснат нови кредити, обясняват запознати.

Изпаднали в безизходица, те опират до нелегалната банка, която се съгласява да ги финансира с 200 хиляди евро. В замяна близката до Брендо фирма поставя изключително тежки условия. От една страна, закъсалите бизнесмени трябва да ипотекират две луксозни вили и десетки декари имоти в троянското село Голяма Желязна. Отделно самата лихва по заема е убийствено висока.

Според договора първоначално тя е цели 16 процента на година. Допълнително условие обаче уточнява, че във всеки един момент близката до “кокаиновия крал” фирма може да я повиши с още 12 процента. При забавяне на всяка една вноска пък се начисляват още 8 процента оскъпяване, или общо 34 процента. Хора от подземния свят припомнят, че това не е първият случай, когато Брендо раздава спечелените си наркомилиони като заеми.

Be the first to comment on "ЗАГРОБВА БЕЗБРОЙ БЪЛГАРИ! НОВАТА СХЕМА НА БРЕНДО Е ЛИХВАРСТВОТО, НО ВИЖТЕ САМО КОЛОСАЛНИТЕ ЛИХВИ!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*