img

Знаете ли, какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете мед всеки ден?

/
/
/
23 Views

Винаги се опитваме да намерим идеалния продукт, който може да се превърне в магическо хапче за нашето тяло, като същевременно е вкусно и приятно.

Намерихме такъв продукт, който се оказа обикновен мед. Днес проучваме здравословното му състояние.

1.По-чиста кожа

Медът е отличен антиоксидант, което означава, че редовното му потребление ще изчисти тялото ви от различни токсини. В допълнение, неговите антибактериални свойства значително ще подобрят състоянието на вашата кожа.

2. Загуба на наднормено тегло

Ако наблюдавате теглото си, лекарите препоръчват да се изключат всички изделия които съдържат захар – но не и мед. Това е така, защото съдържащата се в меда захар има различен състав от този, който се намира в други подсладители. Медът повишава метаболизма ви, което е от съществено значение за отслабване.

3. Ниско ниво на холестерола

Медът изобщо не съдържа холестерол. Точно обратното: съставните му компоненти и витамини допринасят за понижаването на холестерола. Ежедневната консумация на мед има благоприятен ефект върху нивото на антиоксидантните елементи в организма, които могат да се борят с излишния холестерол.

4.По-силно сърце

Изследванията показват, че антиоксидантите, съдържащи се в меда, могат да предотвратят стесняването на артериите. В зависимост от мястото на появата, стесняването може да доведе до сърдечна недостатъчност, влошаване на паметта или главоболия. Пиенето на чаша вода с няколко супени лъжици мед ще бъде достатъчно, за да се предотврати това.

5.По-добра памет

Други проучвания показват способността на меда да се бори със стреса, да възстанови клетъчната антиоксидантна отбранителна система и впоследствие да подобри паметта. Освен това калцийът, съдържащ се в меда, лесно се поема от мозъка, което има благоприятен ефект върху функционирането му.

6.По-здрав сън

Захарта, съдържаща се в меда, повишава нивото на инсулин в кръвта, което след това освобождава серотонина. Серотонинът се превръща в мелатонин – хормон, който насърчава качествен сън.

7.Здрав стомах

Медът е силен антисептик, така че се препоръчва да изядете една лъжичка мед на празен стомах. Този прост ритуал помага да се предотвратят различни заболявания, свързани с храносмилателния тракт. Освен това, докато преминава през стомаха, медът разрушава микробите и лекува малки рани в лигавицата.

8.Облекчена нервна система

Това може да звучи странно, но е факт. Медът спомага за успокояване на нервите и облекчаване на умората. Глюкозата, съдържаща се в меда, е от съществено значение за работата на невроните. Той бързо се абсорбира в кръвта, което спомага за облекчаването на психичните разстройства.

Бонус: комбиниран от мед и чесън

Когато се комбинира с друг естествен лек със силни антисептични и лечебни свойства – чесън – силата на меда ще се увеличи десетократно. Вкусът, нанесен с чесън, ще стимулира имунната ви система и ще ви поддържа здраве. Ще имате нужда от следните съставки:

-3-4 глави чесън
-1 чаша суров мед
-малък буркан с капак

Разделете главите на чесъна в скилидки и извадете външните им слоеве. Поставете ги в буркана и след това излейте мед над тях. Ако е необходимо, премахнете мехурчетата. Покрийте буркана с капака и го оставете да седи в продължение на няколко дни. Приемайте по-една лъжичка на ден на празен стомах и ще се чувствате енергични и здрави, както никога досега.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *