Последно

ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ ОТ ПИРОГОВ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЦВЕТИ!

Извънредни новини за Цвети

“Поставиха диск и стабилизация в областта на шията на гимнастичката Цветелина Стоянова.

Състоянието й е добро”, съобщи пред журналисти говорителят на УМБАЛСМ Пирогов Мария Пойразова, във връзка със състоянието на гимнастичката, която постъпи в болницата на 14 юни след падане от шестия етаж на блок в “Надежда”, след което започна борба за живот.

Тя уточни, че дискът и стабилизацията са поставени на един от нестабилните фрагменти в областта на шията на Цвети.

“Днес екипът на проф. Николай Габровски извърши поредна и най-вероятно една от последните интервенции на 21-годишната гимнастичка”, каза Мария Пойразова.

По думите й в момента пациентката е настанена в реанимация като след оперативен период. Пойразова припомни, че Цвети Стоянова е постъпила на 14 юни в Пирогов в тежко състояние с политравма и се е наложило да бъде оперирана. „След това продължи със сериозно реанимационно лечение в Централна реанимация, където лекарите прилагаха най-съвременните стандарти за нейното лечение. Екипът на проф. Габровски се намеси за първи път при необходимост, когато организмът й позволяваше да бъде извършена доста голяма по обем интервенция в областта на нейния гръбнак. Сега неговият екип отново оперира нейната шия“, посочи Пойразова и обясни, че лекарите очакват лечението й да продължи с рехабилитационни грижи, пише Блиц.

По думите на Пойразова до момента тези грижи са дали много добър ефект върху състоянието на 21-годишното момиче. „Именно цялостното лечение и тези рехабилитационни грижи позволиха да се извърши операционната интервенция, която лекарите проведоха днес”, обясни Пойразова.

Според нея е рано да се каже кога ще бъде изписана Цвети. Попитана дали има прогнози за завръщане на гимнастичката в спорта, Пойразова посочи, че първо трябва да бъде изписана.

Източник: http://bradva.bg

Be the first to comment on "ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ ОТ ПИРОГОВ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЦВЕТИ!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*