Последно

Икона, която е рядкост, но притежава невероятна сила. Задължително трябва да видите за какво служи

Милосърдие и търпимост – несъмнено те са силно дефицитни в днешното жестоко време на безсмислени атентати, неоправдани противоборства между общности, религии и държави, водещи до локални войни, при които загиват стотици хиляди невинни хора! Има обаче един изографисан преди векове образ на Божата Майка, една икона, считана че притежава невероятната сила да изцелява както телесни, така и душевни заболявания, напомняйки за спасителната душевна нужда от милосърдие и търпимост! И малкото достъпни копия на тази така рядка икона също притежават чудотворни свойства, стига вярващите страстно да се помолят пред нея.

Затова е добре да я имаме в къщата си! Ето и самата молитва – в оригиналния си вид: „О, много скръбна Майко Божия, Ти, която превъзхождаш всички земни дъщери със своята чистота и с множеството страдания, понесени от Тебе на Земята!

Приеми нашите много скръбни въздишки и ни запази под покрова на Твоята милост. Нямаме друго прибежище и друга усърдна ходатайка освен Теб. Но понеже имаш дръзновение пред Родения от Теб, помогни ни и ни спаси с Твоите молитви, та безпрепятствено да достигнем Царството Небесно и да възпяваме там с всички светии Единния Бог в Троица сега и всякога, е във вечните векове! Амин! Смекчи нашите зли сърца, Пресвета Богородице, премахни нападенията над тези, които ни ненавиждат, и избави душите ни от всякакво угнетение. Гледайки Твоят свят образ, ние се умиляваме на милосърдието Ти към нас, благовеем пред понесените от Тебе страдания и целуваме Твоите рани, като се ужасяваме от нашите грехове, които подобно на стрели нараняват душата Ти. Не допускай, о Милосърдна Майко, да погинем в ожесточение на сърцето си или от жестокосърдечието на нашите ближни, тъй като Ти наистина имаш дар да смекчаваш злите сърца!“ Прочетохте ли внимателно тази Молитва и вникнахте ли в нейното послание? Сега се запитайте, нима Християнството остава последното убежище за нашите души да противодействат с благост и смирение на ширещата се повсеместно жестокост, поквара и безразличие?!

loading...

Be the first to comment on "Икона, която е рядкост, но притежава невероятна сила. Задължително трябва да видите за какво служи"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*