Последно

Кметове подаряват на лекари къщи с изглед към морето

Заради голямата липса на лекари, кметове на села във Франция решиха да привличат специалисти в малките населени места. През 2017 г. крайморският френски град Барневил-Картерет е разполагал с петима лекари. В края на миналата година трима от тях са се пенсионирали.

Същото в най-скоро време ще направи и четвъртият. В градчето живеят 3000 души, а през летните месеци броят им нараства значително поради наличието на силен туристически поток и тогава има необходимост от повече специалисти.

Във връзка с това кметът е решил да приложи схемата безплатно жилище с изглед към морето за всеки лекар решил да се установи в Барневил-Картерет. Лекарите също така ще получат и лодка и безплатно място на брега, където да я паркират, както и един път в месеца безплатна вечеря в един от ресторантите, който има звезда Мишлен.

В действителност във Франция към днешна дата има най-много откогато и да е било млади лекари. Те обаче предпочитат да работят в големите градове, където заплатата е по-висока или в по-популярни като Прованса, където времето е по-добро. В резултат, селските региони с сблъскват с трудната задача да намерят кадри на мястото на вече пенсионираните лекари.

loading...

Be the first to comment on "Кметове подаряват на лекари къщи с изглед към морето"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*