Последно

Кой банан от снимката ви изглежда най-добър за консумация? Ето какви банани всъщност трябва да си купуваме

Бананите са плод, който много хора пренебрегват. Факт е, че повечето диети не препоръчват да хапваме банан, докато ги спазваме, защото той е по-калоричен от другите плодове, но като изключим този факт, бананите са много полезни за човешкия организъм и е добре да хапваме повече от тях. От една страна те са изключително богати на витамини, фруктоза, захароза и фибри. Така, като си хапваме банан, набавяме на организма си цялото нужно за нормалното му функциониране количество от тези вещества. От друга страна, бананът съдържа в себе си специфичен белтък, който помага на оранизма да се справи с болни клетки.

Този белтък се нарича ТНФ или туморен некротичен фактор. Той помага на организма ни да се бори именно с подобни клетки и да ги унищожи. Но за да се образува този белтък и да си купим банани в най-добра форма, трябва да ги изберем добре. И така, на снимката са показани отляво надясно фазите на зреене на банана. Разбира се, на пазара можем да намерим всеки от тези цветове банан.
Оказва се, че колкото по-кафяв е бананът, толкова по-добре.

Макар много хора като видят, че бананът потъмнява, не го консумират, именно тогава той е най-узрял и има най-много полезни вещества. Дори и да си купим по-зелени банани, това не е проблем. Трябва само да ги оставим няколко дни, докато узреят напълно, за да можем да си ги хапваме с удоволствие, пък и сами да си помогнем да сме здрави.

Be the first to comment on "Кой банан от снимката ви изглежда най-добър за консумация? Ето какви банани всъщност трябва да си купуваме"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*