Последно

Константин Пенчев вярва, че има право на втори мандат

Константин Пенчев иска да продължи мандата си"Заслужавам втори мандат", заяви Константин Пенчев в ефира на Канал 3 пред Илияна Беновска.

Омбудсманът на България използва предоставената му трибуна от Канал 3 в предаването “Беновска пита”, за да обясни защо иска да продължи мандата си. Пенчев заяви, че целта пред първият му мандат е постигната успешно – да спечели доверието на хората. Според него това му дава право да поиска удължаване на мандата си.

Константин Пенчев посочи, че като атестация за свършеното от него е намаляването на бюджета на ръководената от него институция с 400 000 лева. Той добави още, че по време на мандата си е внесъл три доклада и е взел отношение по всички “обществени проблеми на държавата” – енергодружествата, цената на тока и т.н.

Неговото мнение за съдебната реформа е категорично – тя е необходима и хората я искат. Омбудсманът посочи, че събирането на 180 гласа показва, че промените в Конституцията не са дело на реформаторите, а на цялото 43-то Народно събрание. Пенчев за пореден път посочи, че в съдебната реформа трябва да бъде вкаран текст, който да позволи на омбудсманът на страната да има право да сезира Конституционният съд. Той се аргументира с факта, че обикновеният гражданин не може да направи това и е правилно обмудсманът като защитник на хората да има това право!

Be the first to comment on "Константин Пенчев вярва, че има право на втори мандат"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*