img

Константин Пенчев вярва, че има право на втори мандат

/
/
/
124 Views

Омбудсманът на България използва предоставената му трибуна от Канал 3 в предаването “Беновска пита”, за да обясни защо иска да продължи мандата си. Пенчев заяви, че целта пред първият му мандат е постигната успешно – да спечели доверието на хората. Според него това му дава право да поиска удължаване на мандата си.

Константин Пенчев посочи, че като атестация за свършеното от него е намаляването на бюджета на ръководената от него институция с 400 000 лева. Той добави още, че по време на мандата си е внесъл три доклада и е взел отношение по всички “обществени проблеми на държавата” – енергодружествата, цената на тока и т.н.

Неговото мнение за съдебната реформа е категорично – тя е необходима и хората я искат. Омбудсманът посочи, че събирането на 180 гласа показва, че промените в Конституцията не са дело на реформаторите, а на цялото 43-то Народно събрание. Пенчев за пореден път посочи, че в съдебната реформа трябва да бъде вкаран текст, който да позволи на омбудсманът на страната да има право да сезира Конституционният съд. Той се аргументира с факта, че обикновеният гражданин не може да направи това и е правилно обмудсманът като защитник на хората да има това право!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *