Последно

Левски с УНИКАЛНА инициатива за 15 септември! Вижте какво ще подарят на всеки първолак в столицата!

Левски София с уникална инициатива

“Сините” подаряват книжката “Разкажи ми за Левски” на всеки първолак

Кампанията „Левски в училище“ стартира. ПФК Левски ще дари безвъзмездно книжката за деца „Разкажи ми за Левски“ на всеки първокласник.

Над 60 000 бройки от творбата, посветена на Апостола на свободата Васил Левски, вече се разпространява в училищата из страната и ще стигне до всеки ученик, стъпващ за първи път в дома на образованието.

Така на 15 септември децата в първи клас освен учебниците, ще могат да отнесат у дома и книжка за живота и делото на великия българин.

„Разкажи ми за Левски“ е дело на авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов. Според думите им книгата не е исторически дневник. Водещото в нея е струящата любов към Апостола на свободата, която се предава и на децата. А това именно е и тяхната цел: да се възпита у децата чувство на гордост, че са българи.

Важно е също така децата да получават знания и да бъдат възпитавани от книгите. В разказите се описва колко много Левски е обичал да чете, как е почитал майка си, баща си, колко смел и мъдър е бил. По един индиректен начин тази книга възпитава, а идеята е децата, четейки притчите, да се стремят да добият добродетелите на Васил Левски.

За чудесното оформление на книжката голяма роля имат и илюстрациите на Здравка Брайкова.

Be the first to comment on "Левски с УНИКАЛНА инициатива за 15 септември! Вижте какво ще подарят на всеки първолак в столицата!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*