img

Майката на сестри Белнейски: Един ден ще науча истината. Лазар Колев прикрива някой

/
/
/
13 Views

Никога няма да намеря покой и да повярвам, че убиецът е само един и е в затвора. Това заяви майката на зверски изнасилените и убити през 2006 година сестри Росица и Христина Белнейски – Фани.

„Един ден ще науча истината. Лазар Колев прикрива някой, щом не говори”, каза Белнейска пред Нова телевизия.

„Бях длъжна да съм на съдебните заседания. Не беше лесно. Исках да зная цялата истина, как се е случило всичко. Много пъти съм си мислила, че трябва да бъде въведено смъртно наказание. Тогава може би ще има по-малко престъпници”, добави Фани. Сега единствената й опора в живота е Мария.

Момичето се появи в живота на почерненото семейство година след инцидента. Първоначално Фани и Стоимен взеха момиченцето, за да се грижат за него, а по-късно го осиновиха.

„С покойния ми съпруг се поддържахме, не беше лесно, но решихме да продължим да живеем. В един момент обаче решихме, че не можем да живеем повече сами и си осиновихме детенце. Липсваше ми думичката „мамо”, липсваше ми някой да ми казва „мамо”. Беше любов от пръв поглед. Обикаляхме групите. Тя беше в последната група, в която влязохме в село Лесичово, в дома за изоставени деца”, разказа Фани Белнейска.

„Сега тя е моята опора, моето слънчице. И двете не можем една без друга”, добави жената. „Росица искаше да има дъщеря, която да кръсти Мария. Сподели ми го в нощта преди да бъде убита. Тогава си говорихме за много неща”, каза още Фани.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *