Последно

Мий зъбите и лягай!

Помниш ли как, като беше малък, майка ти все повтаряше да не забравиш да си измиеш зъбите? Е, и чаветата в Нигерия имат тази радост, обаче са решили даже да се възползват от този ангажимент. Как? Ми, направили са световен рекорд по максимален брой участници в акция по едновременното миене на зъби.

В мероприятието са взели участие над 300 хил. деца от около 300 училища в страната и нямало “Ама аз не искааам!”. Провеждането на масовото зъбомиене било по инициатива на Асоциацията на стоматолозите, като целта била да се научат децата да си мият зъбите редовно и правилно.

“Отначало не смятах да участвам, но после ми хареса. Мразя да ходя на зъболекар, а с редовното и правилно миене на зъбите това няма да ми се наложи. Един ден, когато порасна, ще науча на това и моите деца”, споделя един от малчуганите.

Предишният световен рекорд по синхронно миене на зъби е установен през 2007 г. в Индия. Тогава в акцията взели участие 117 хил. души. Новият рекорд от Нигерия ще бъде вписан в Книгата на рекордите “Гинес”.

На теб такъв рекорд не ти е необходим, ама гледай да миеш зъбите поне веднъж дневно, а наш добре два пъти – сутрин и вечер, както те съветваше онази гад, първата ти училищна зъболекарка.

Be the first to comment on "Мий зъбите и лягай!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*