img

Миролюба Бенатова се възмути от Патрашкова при Гала: Ето заради това журналистите ни изчезват от екран

/
/
/
221 Views

Миролюба Бенатова, Фейсбук

Защо в България репортерите не остаряват по телевизията, активно работещи на терен, се пита Кристина Патрашкова при Гала, като прави сравнение с BBC, където се възхищавала на беловласите репортери, които предават от мястото на събитието. И си отговаря, че в България не била престижна тази професия. Всички искали да бъдат водещи, а репортерството се приемало за първо стъпало в професията.

Гала допълва, че у нас и водещите не остаряват на екран, защото имало възрастова дискриминация. Моите наблюдения показват друго, без да отричам дискриминацията за годините. Водещите ги сменят с най- различни „рейтингови“ мотиви, а репортерите просто не ги ползват. Разбира се не защото опитът им не е ценен (даже вреден), а за да не ги обидят или преуморят на терен. Пенсия от уважение.В най- добрия случай.

Преди рокадите жълтата преса добре се постарава тези лица да бъдат сринати имиджово. Патрашкова, като главен редактор на „Галерия“ и много близка на издателите на „Уикенд“, мигар не знае как стават тези неща?!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *