img

Модифицираха Golf 1 с 1152 к.с.! Ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди! ВИДЕО

/
/
/
17 Views

Германската тунинг компания Boba Motoring представи най-новия си проект – Volkswagen Golf 1 “sleeper”. В САЩ има специална категория, която се обозначава като “sleeper”и означава, че колата по външен вид не се различава по нищо от фабричната си версия, но под капака става мазало!

В предната му част се крие нефабричен 2.0-литров бензинов двигател с още по-нефабрична гигантска турбина Garrett. Освен че е претърпял сериозни модификации, 16-клапановият мотор е комбиниран със състезателна 6-степенна секвенциална скоростна кутия, която задвижва и четирите колела с помощта на 4Motion система.

Както може би вече се сещате, нищо в тази кола не е такова, каквото изглежда. Двигателят работи при скандално високо максимално налягане от 3.7 бара, което е и основната причина мощността да достига 1152 к.с. и 1072 Нм. Горивото е етанол. И всичко това в паянтов ретро хечбек от Западна Германия.

Двигателят има задължението да задвижва само 1080 кг, което означава, че динамиката е потресаваща. От 0 до 100 км/ч този луд Golf ускорява за 2.6 секунди. Доускорението от 100 до 200 км/ч пък отнема 3.28 секунди. Второто упражнение може да видите във видеото по-долу.

Източник: bradva.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *