Последно

Неслучайно „Сега и завинаги“ е №1 в родния ефир – ето по колко стрижат от БТВ рекламодателите за 30 секунди по време на сериала

Баснословни са цените за реклама в праймтайма на националните телевизии. Най-скъпото телевизионно време от деня определено е вечерта, когато се излъчват ключовите заглавия на родните канали. Тогава БТВ и Нова тв обикновено залагат на риалити програми и сериали, за които обявяват солени рекламни тарифи. Най-скъп в българския телевизионен ефир се оказва сериалът „Сега и завинаги“, който се излъчва в идеалния праймтайм – всеки делник от 20:00 часа. За продуктово позициониране по време на турската мелодрама БТВ е определила ценоразпис от 11 558 лв. за 30-секунден рекламен клип. Още по-скъп ще е блокът по време на втория сезон на „Великолепният век: Кьосем“, който тръгва от другата седмица – 12 060 лв. (колкото е и „MasterChef“).
Нур от „Сега и завинаги“ се омъжва в замък, възлюбеният й ще пръсне над 1 милион евро за тържествата

Таванът при БТВ тенденциозно е при новините в 19 часа – 13 065 лв. Цените за другите актуални серийни поредици, ротирани в следобедния слот – „Любов под наем“, „Шест сестри“ и „Лекар в планината“, варират от 2500 до над 3000 лв. отново за 30-секундно промотиранe. Нова тв, за разлика от БТВ, предлага по-достъпни тарифи за рекламодателите. Най-вървежни там са риалити програмите „Като две капки вода“ (10 000 лв.) и „Hell’s Kitchen“ (8 000 лв.). Цените за теленовелите, които са от обяд до късния следобед, вървят между 1500 („Войната на розите“, „Остани с мен“), 2000 („Прости ми“) и 3000 лв. („Намери ме“). „Черна любов“ пък е най-скъпоструващото заглавие на Diema Family – с рекордните за кабелния ефир 1151 лв.

Източник: tvnovellas.blogspot.bg

Be the first to comment on "Неслучайно „Сега и завинаги“ е №1 в родния ефир – ето по колко стрижат от БТВ рекламодателите за 30 секунди по време на сериала"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*