img

Не сте яли такава вкусотия! Кокосово руло Рафаело – ще си оближеш пръстите от кеф!

/
/
/
160 Views

Кокосово руло “Рафаело” – десерт, който ще ви стане любим

Този кокосов десерт се приготвя на основата на бисквити, като се добавя какао и кондензирано мляко. Рулото не се пече, което означава, че няма да загубите много време в приготвянето на кокосовия деликатес. Това руло има богат вкус на кокос, така че е истинска находка за всички любители на десерти с екзотичния орех.

От следните количества съставки ще получите руло с тегло 1,4 кг

Необходими съставки:
400 гр. бисквити
400 мл. кондензирано мляко
200 гр. кокосови стърготини
100 гр. масло
2 вафлени кори
40 гр. какао
120 мл. вода
15 мл. есенция ром

Приготвяне:
Смесете кондензираното мляко с кокоса. Натрошете вафлените кори и ги добавете към кокосовата смес. Разбъркайте добре всички съставки и поставете сместа върху фолио. Увийте във формата на руло. Закрепете краищата на фолиото и сложете кокосовото руло в хладилника.

Приготвяне на шоколадовата смес:
Поставете тенджера с вода, захар и какао на тих огън. Непрекъснато разбърквайте сместа, докато захарта се разтвори напълно. Отстранете тенджерата от котлона и добавете към нея маслото и есенцията.

В отделен съд натрошете бисквитите и залейте с шоколадовата глазура. Разбъркайте добре съставките и поставете сместа върху фолио под формата на правоъгълник.

Извадете от хладилника кокосовото руло “Рафаело” и отстранете фолиото. Поставете рулото върху бисквитения блат и отново навийте. Закрепете краищата на фолиото и сложете готовото руло в хладилника за 2-3 часа.

Въпреки факта, че продуктите за приготвянето на този десерт са достъпни, а рецептата е доста проста за приготвяне, рулото ще ви изненада със своя външен вид и невероятен вкус.

Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите тази интересна рецепта с приятелите си!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *