Последно

Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие, 13-годишно дете е сред жертвите

Шофьорът на автобуса от адската касапница вчера в Своге е искал да се самоубие. Медици разкриха какво се е случило докато го вадели от автомобила и го карали към линейката, съобщава вестник „Телеграф“.
Той бил изваден от машината, но бил неадекватен. Той повтарял „Аз съм виновен, само аз съм виновен, виновен съм“, споделят медици пред изданието.
Наложило се полицаи да го пазят, тъй като искал да се самоубие и поемал цялата вина за инцидента.
Шофьорът на автобуса е и собственик на фирмата.
Припомняме, че вчера около 17 часа автобус се вряза в три коли и се преобърна. Загиналите към момента са 16, като 21 души са в болници. Някои от пострадалите са в критично състояние и се борят за живота си. Причините за адското меле все още не са ясни.

Междувременно стана ясно, че детето, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от село Световрачене. Именно от там са и повечето от хората, пътували в него. В събота сутрин от там превозното средство тръгва за екскурзия, предава Нова телевизия.
Жителите там изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътуващите в автобуса. Те искаха да научат повече информация за състоянието на близките си.

Служителите на кметството изготвяха списъци. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците.
Към 8.00 часа сутринта вчера автобусът е спрял близо до кметството. Хората слизат, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение и са нямали търпение да започне еднодневната им екскурзия до манастир „Седемте престола”.
Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб и такива са се правели почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото. Имало е и едно дете на 13 години. То е сред загиналите.

Be the first to comment on "Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие, 13-годишно дете е сред жертвите"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*