Последно

Помните ли Янко Ваташки- Лудия- вижте разкритията за затвора, които направи още преди 10 години

Янко Ваташки- Лудия стана известен с клиповете, които показа преди повече от 15 години. Там скандално бяха показани извращенията, които се случват в затворите- танци, френска любов и какво ли още не. Вижте обаче, какво още сподели той преди повече о 10 години.

“Клиповете ги заснех аз, докато бях в Софийския затвор. Направих го, за да ги приложа към делото, което ще водя срещу България в Страсбург. Исках магистратите там да видят за какво става дума. Какви унижения търпят лишените от свобода и в каква мизерия живеят. Това, което се появи, беше само малка част от кадрите, които съм заснел. В картите имах над 170 клипа и 300 снимки. Снимал съм кофите, в които ходим до тоалетна, пълчищата хлебарки, мръсотията, храната, извращенията. Но не аз ги разпространих. Всъщност, мисля, че кадрите са пуснати от полицията”. За Недко Цигулката и оргиите на рождения му ден “Цигулката с пръст не съм го докоснал.

За това се кълна в двете си дъщери. Дори много пъти съм го спасявал, когато затворници са го тормозили. Даавл съм му храна, защитавал съм го. Но такива като него в затвора са няколко души. Това са болни хора, аз не мога да ги съдя. Правят всякакви щуротии, театър, маймунджилъци. За тях това е начин на оцеляване. Това за оргиите за рождения ми ден също не е вярно. Кадрите са правени много преди това. Цигулката, който, уж, не е много добре с главата, като го питах защо се прави на куче и лае, ми отговори: “И на теб да ти дават кучешка храна и ти ще залаеш”. За нечовешките условия в кауша “Истината е, че затворниците са пионки, а затворът е фабрика за престъпници. Нищо не се променя. Става все по-лошо. Килиите в Перник, където последно бях задържан, са като шахти.

Те са с размери 2,20 на 2,70 м и вътре можеш да направиш само 2 крачки. Няма вентилация, няма естествена светлина. Всичко е потънало в плесен, не може да се диша. Никой, който е принуден да оцелява в такива условия, не може да излезе превъзпитан. Единственият човек в затвора, който се бори за правата на хората там, е Майкъл Капустин”.

ДОСИЕ • Групата на Янко Ваташки бе задържана през зимата на миналата година в София след акция на НСБОП. Името на родения през 1963 г. в драгомирското село Друган член на известна силова групировка се свързва с рекет и отвличания. Лудия и част от неговата банда – Димитър Василев – Бабаджанеца, Иво Методиев – Диджея и Любомир Стаменов – Боксьора, бяха задържани и през юли 2002 г. по обвинение в отвличане, изнудване, рекет и жестоки мъчения на йорданския гражданин Мохамед Файек Атти. Тогава, след като бандата успяла да получи исканата сума от 20 000 долара, чужденецът бе открит захвърлен в покрайните на столицата с тежки физически травми от побой.

• От полицията припомнят, че още от началото на 90-те Янко Ваташки и организираната от него банда за рекет, изнудване и грабежи действат и в Чехия, и Унгария. Няколко пъти го арестуват и лежи в български и чешки затвори. Запознати твърдят, че е близък с разстреляния преди година варненски наркобос Михаил Манолов – Чешкия, с когото през 2000г. са върлували на територията на Чехия и Унгария. Паралелно с рекета Ваташки е поддържал мрежа от сутеньори и проститутки. Някъде по това време той се изхитри да инсценира смъртта си, разлепвайки собствените си некролози. • През февруари т.г. Лудия и негови авери отново бяха задържани при операция в родното му село Друган. В един от задържаните били открити 1 грам марихуана, снаряд, фалшиви банкноти от по 100 долара, а в къщата на Ваташки ченгетата намерили бронирана жилетка, патрони и три радиостанции. Това е третото поред задържане на Лудия за последните три години.

Be the first to comment on "Помните ли Янко Ваташки- Лудия- вижте разкритията за затвора, които направи още преди 10 години"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*