Последно

Първа лоша новина след ударите в Сирия (Подробности)

Трима цивилни са били ранени при въздушните удари в сирийския град Хомс. Това съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Си Ен Ен. Арабистът Владимир Чуков с взривяващ анализ за военните удари, от които целият свят настръхна.

„Това е ограничена операция, която е относително бързо. Виждате, че за час и нещо свърши първата фаза. Това показва, че е удар, а не кампания. Няма да продължават с дни, а с часове“, продължи той. „Ясно беше казано, че става въпрос за наказание за тези, които използват химическо оръжие. Ясно е че това е насочено към Башар Асад“, поясни още Чуков. По думите му битката ще бъде повече в Съвета за сигурност на ООН, в медиите и в дипломатическите мисии. „Прогнозите се сбъднаха. Ясно беше, че ще има удар. Целта е да се спре сирийският президент Башар Асад да използва химическо оръжие срещу собственото си население“. Това заяви пък Мохамед Халаф. „Ще има приказки по медиите, ще има изказания, но важно е да знаем, че това е обида срещу руския президент Владимир Путин“, каза още Халаф.

„Няколко ракети са били прихванати и отклонени и така се е стигнало да раняване на цивилни“, съобщава сирийската медия. Рано тази сутрин общи военни сили на САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари в Сирия заради предполагаемо използване на химическо оръжие от режима на президента Башар Асад.

Be the first to comment on "Първа лоша новина след ударите в Сирия (Подробности)"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*