Последно

Разкриха най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб

Увреден черен дроб трудно би могъл да бъде възстановен напълно, но въпреки това, начинът на хранене би могъл да забави хода на негативните физиологични процеси, които влошават състоянието на този жизненоважен орган.

В известен смисъл, черният дроб има чудотворни функции. Той има способността да се възстанови.
Но както отбелязва гастроентерологът Сергей Вялов, способността на черния дроб да се регенерира, е възможна “само ако не ядете и не пиете нищо вредно, а също и ако черният ви дроб не е заразен с хелминти или вируси”.

Продукти, съдържащи много аминокиселини и протеини спомагат за добрата функция и регенерация на черния дроб, отбелязва експертът.

Друг учен, гастроентеролог — Виталий Румянцев, заявява, че омега-3 и полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, също могат да стимулират възстановяването на чернодробните клетки.

Научният експерт подчертава: “Тези вещества експериментално потвърдиха способността за възстановяване на структурата на мембраните на чернодробните клетки”.

В допълнение, експериментите потвърждават многократно, че кафето ефективно помага да се подобри състоянието на черния дроб. Консумирането на храни с високо съдържание на кофеин намалява интензивността на фиброзата. Също така данните от редица научни изследвания показват, че кофеинът увеличава производството на ензими, които пречат на развитието на цироза на черния дроб.

Be the first to comment on "Разкриха най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*