Последно

След 16 години спекулации мъжът на княгиня Калина разкри истината за носа й

Всяка публична поява на княгиня Калина предизвиква истинско недоумение сред публиката, а екстравагантността й граничи със скандал. От 16 години щерката на Симеон II показва все по-изтънен и чип нос, а шегаджии с пиперлив език я сравняват ту с обезобразения от пластични операции поп крал Майкъл Джексън, ту със злодея Валдемор от фантастичната сага „Хари Потър”, който няма нос и прилича на змия.

Причината носът на Калина да пострада жестоко обаче се оказа не манията й по пластични операции, както пише испанската жълта преса, а тежка лекарска грешка, допусната в далечната 1999 г. Това разкри тези дни мъжа на Калина Китин Муньос пред испанското сп. „Ола”. Някога миловидната дама със синя кръв постепенно се преобрази с куп операции, на които се подложи.

За първи път Калина се появи с опериран нос на сватбата си с мореплавателя Антонио Муньос Валкарсел, по-известен като Китин, през 2002 г. в резиденция „Царска Бистрица”. Издокарана в българска национална носия, царската щерка за първи път озадачи с несполучливата си ринопластика. Оттогава Калина изглежда все по-измъчена и болнава, а испанските издания буквално се подиграват на царската щерка. Съпругата на пътешественика Китин Муньос се превърна в лесна мишена на местните таблоиди, които след всяка нейна публична поява гадаят дали изчезващият й нос се дължи на намесата на калпав хирург или на злоупотреба със забранени субстанции. Тъй като кокаинът се смърка през ноздрите, честата му употреба може да разруши носната преграда и необратимо да я увреди. Самата Калина избягва да се появява на публични места именно заради втренчените погледи, които понася. Принцесата предпочита да стои далеч от прожекторите, въпреки че испанските папараци редовно я преследват по петите.

Заради многобройните лъжи за пластичните операции, на които Калина се е подлагала, нейният съпруг Китин реши да наруши дългогодишното мълчание и да сложи край на зловредните коментари. Мъжът на българската принцеса за първи път разкри истинската причина за проблемите на Калина с носа й.

„Касае се за медицински проблем. Когато е била в колежа на 8 години, тя си е счупила два зъба. През 1999 г., докато изучава изкуство в Лондон, Калина отишла при зъболекар, който да облече проблемните резци. За лош късмет обаче зъболекарят е пробил твърде много основата на челюстната кост и я е увредил необлатимо”, разказва Муньос.

Лекарската грешка причинила сериозни проблеми, остро възпаление и вирусна инфекция, което довело до нова интервенция. През 2000 година, по време на експедиция на пътешественика, на която Калина го придружавала, инфекцията се възобновила. Един от моряците я посъветвал ежедневно да прави гаргара и да се жабури с морска вода, смесена със сладка. Болките в носа на Калина обаче продължили, а лодката им била в открито море. „Наложи се да приеме антибиотик и болкоуспокояващи. Нямаше възможност за помощ или да отиде в болница. Условията в морето причиниха жестоко обостряне на инфекцията, състоянието й много се влоши, като възпалението засегна и част от окото й. Трябваше бързо да се върнем на сушата и ние го направихме. По спешност тя бе оперирана, като приоритет бе премахването на инфекцията, което причини увреждания от естетичен характер, които в този момент нямаха никакво значение. Най-важното нещо бе да се спасят окото и носа й. Това е истината за проблема и състоянието на носа на княгиня Калина. Внасям това уточнение с омерзение, защото ми е болно и обидно толкова години да чета безобразни лъжи и грозни думи по адрес на съпругата си”, разкри пътешественикът.

Двамата с царската щерка ограничили публичните си изяви само до събития, свързани с изследванията, които правят. Китин и Калина мълчали дълги години, тъй като смятали, че деформирания й нос бил „личен въпрос” и се заканват от тук нататък да съдят всеки, дръзнал да спекулира с причината за смущаващата й визия. „Може би нашата грешка е, че не съобщихме това по-рано, тъй като става дума за строго личен въпрос. Но пък допуснахме да виждаме как се омаловажава и фриволизира един толкова сериозен здравословен проблем”. Днес здравословното състояние на Калина е чудесно. Тя тренира поне пет пъти седмично, храни се пълноценно и е пълна с енергия – „нещо, което се отразява не само на добрия й мускулен тонус, но и на красивото й лице”, пише Уикенд.

loading...

Be the first to comment on "След 16 години спекулации мъжът на княгиня Калина разкри истината за носа й"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*