Последно

С този разтвор поливам доматите! Няма да повярвате каква реколта изкарвам, чудя се какво да правя доматите!

Правилното наторяване и поливане са едни от най-важните неща за постигане на добри добиви от домати. Доматите не обичат засушаване и преовлажняване.

Те са доста полезни зеленчуци за хората, съдържат много антиоксиданти и ликопен и са подходящи за профилактика на заболявания на костите и сърдечно-съдовата система при хората.

Доматите са богати на витамин С, витамин Е, бета-каротен и минерални вещества – молибден, калий, мед и манган.

Ще ви представим приготвянето на специален разтвор за наторяване на домати, с помощта на който градината ви ще бъде отрупана с едри, здравословни домати.

Рецептата е много проста.

В три-литров буркан налейте 2,6-2,7 литра вода без хлор (престояла), добавете 100 грама разтворени в топла вода дрожди и 1/2 чаша захар.

Покрийте с марля и дръжте буркана на топло, като от време на време разклащате съдържанието. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи.

Една чаша от този разтвор се разрежда в 10 литра вода и се напояват растенията, като под всеки храст се сипва по 1 литър от него.

През лятото аз направих три такива подхранвания. В резултат на това получих отлична реколта!

Доматените храсти израснаха силни, по плодовете нямаше изгаряния, растенията лесно понесоха жегите и други неблагоприятни климатични условия.

Но най-голямото изненада беше, че тотемите зрееха и ни се наслаждаваха през целия месец октомври, въпреки дъжда и студените нощи.

И най-важното – никакви вредители!

Be the first to comment on "С този разтвор поливам доматите! Няма да повярвате каква реколта изкарвам, чудя се какво да правя доматите!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*