Последно

Тази реч на Владимир Путин накара светът да замълчи!

Путин с разтърсваща реч

Предизвиканата отвън нестабилност в Близкия изток превърна района в плацдарм за международния тероризъм, заплашващ всички страни, включително Русия.

Това заяви днес президентът на Русия Владимир Путин на неформална среща на лидерите на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в китайския град Ханчжоу, където се провежда срещата на върха на Г-20.Путин подчерта, че предизвиканите отвън граждански войни и разпадане на държавните структури в Ирак, Либия и Йемен са превърнали близкоизточния регион в пространство на хаоса и плацдарм за международния тероризъм, който предизвиква безпокойство у всички, а също и неконтролируеми вълни на миграция.

Експанзията на терористичната групировка Ислямска държава и обединяването под нейните знамена на екстремисти от всякакъв род се превърна в реално предизвикателство пред сигурността в това число за нашите страни, за Русия и за южните й граници, посочи Путин, предава Блиц.

По думите му конфликтният потенциал в света нараства и заради изострящите се противоречия между страните и неравномерното им развитие. „Виждаме, че в света се изострят противоречията, задълбочава се неравномерността в развитието на богатите и бедните страни, ожесточава се борбата за ресурси, за достъп до пазарите, контрол над транспортните артерии и на този фон расте конфликтният потенциал и се множат огнищата на напрежение“ – цитира ТАСС оценката на руския президент на ситуацията в света.

Източник: bradva.bg

Be the first to comment on "Тази реч на Владимир Путин накара светът да замълчи!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*