Последно

Този тест със синя птица ще ви покаже как се справяте с трудностите в живота

Днес ви представяме един интересен тест, който ще ви покаже как се справяте с трудностите в живота. Нарича се тест със синя птица. Трябва да си представите следната ситуация. В стаята ви влита синя птица. На вас толкова ви допада, че решавате да я задържите. На следващия ден обаче се събуждате и виждате, че птицата вече е жълта. На следващата сутрин, птичето отново е сменило цвета си и е червено. На четвъртия ден птицата е станала черна. Въпросът е какъв ще е цветът на вече черната птица когато се събудите на петия ден? Възможните отговори са: 1. Не променя повече цвета си и остава черна; 2. Отново става синя; 3. Става бяла и 4. Става златна.

Ако сте отговорили, че остава черна, то вие гледаде песимистично на нещата. Вие обикновено се разочаровате още в първия момент, когато се появи трудност или проблем. Трябва да си напомняте, че нещата винаги могат да се оправят. Ако пък сте отговорили, че птицата отново става синя, то вие сте практични. Наясно сте, че в живота има трудни и хубави мигове и разсъждавате логично. Така, с разум и логика, се справяте с трудностите, които ви предлага живота.

Ако отговорът ви е, че птицата е станала бяла, то вие сте спокойни хора.

Когато възникне напрегната или заплетена ситуация, вие не се паникьосвате, а бързо измисляте организация и начин да се справите. Също така умеете да видите кога ситуацията е безнадеждна и да се откажете. Ако пък сте казали, че птицата става златна, то вие не познавате страха. Готови сте да се изправите срещу всякакви трудности и да ги посрещнете храбро. Трябва обаче понякога да си напомняте, че безстрашието често граничи с безразсъдство и да си поставяте граници.

Be the first to comment on "Този тест със синя птица ще ви покаже как се справяте с трудностите в живота"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*