Последно

Толкова време се чудих защо леля ми все замразява лимоните във фризера, но когато разбрах, вече правя абсолютно същото

Отново за лимоните – изстисквате ги и то понякога не напълно и изхвърляте остатъка. Защото вероятно не сте наясно, че най-ценното при лимона е неговата кора, съдържаща 10 пъти повече витамин С от самия сок, респективно от меката му част. В кората се съдържа и етерично масло, което убива вредните бактерии, действа добре при главоболие и лекува възпалителни процеси. Но за да можете правилно да обелите кората на лимона, трябва преди това да го замразите във фризера. Чак след това можете да настържете ефективно кората и пулпата на ренде.

Получената маса добавяте към различни храни и/или напитки с уникален цитрусов аромат и несъмнена полза за здравето ви!

Може да запазите лимонената кора като я изсушите и след това я смелете в блендер до прах, който може да добавяте в чай, сладкиши и салати. А ако смесите праха с малко захар ще получите лимонена захар с уникален вкус! При проблеми с храносмилането се препоръчва да дъвчете лимонена кора; помага и при гърлобол. Може да се използва и като хранителна добавка за повишаване на имунитета и предпазване от настинки. А тъй като съдържа и пектин, лимонената кора ще намалява абсорбцията на захари и така – косвено – ще намалява апетитът ви! А това е важно за вашата фигура, нали?

Be the first to comment on "Толкова време се чудих защо леля ми все замразява лимоните във фризера, но когато разбрах, вече правя абсолютно същото"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*