Последно

Турция няма да изпраща повече войски в Сирия

Турция няма да изпраща свои войски в СирияПремиерът на Турция обяви, че няма да изпращат сухопътни войски в Сирия към този момент.

Преди броени минути информационна агенция РИА Новости предаде, че от Анкара не планират да изпращат повече войски в Сирия. Подкрепата на турците ще се изрази само във въздушна поддръжка на умерената сирийска опозиция, която се бори с джихадистите от Ислямска държава.

Премиерът на южните ни съседи Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е против всякакъв тип тероризъм, но въпреки това оценява като правилно свалянето на президента на Сирия Башар Асад. Турският министър-председател добави, че, ако сирийските кюрди преустановят всякакъв контакт с бившият президент Асад, сътрудничат за създаването на местна опозиция срещу Ислямска държава и не създават опасности за турските граждани, то те ще имат своето място в Сирия след приключването на конфликта.

1 коментар on "Турция няма да изпраща повече войски в Сирия"

  1. Премиерът на южните ни съседи Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е против всякакъв тип тероризъм, но въпреки това оценява като правилно свалянето на президента ЕРДОГАН.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*