Последно

Ученичка от Индия се оплаква от силен зъбобол! Няма да повярвате какво откриха лекарите при преглед!

На доста необичаен случай се натъкнали стоматолози в своята ежедневна практика. Ученичка от Ню Делхи в Индия буквално шокира хирурзите след като й се наложило спешно да посети зъболекар. Първоначално детето започнало да се оплаква от непоносима зъбна болка, заради която родителите й веднага решили да посетят специалист, който да установи какъв точно е проблема с момичето.

При извършеният преглед, зъболекарите с почуда разбрали, че ученичката има в устата си 202 зъба.

Те обясняват огромния брой зъби с това, че момичето е развило сложна форма доброкачествен зъбен тумор, който се нарича одонтома. Наложила се спешна операция, която продължила близо 2 часа, за да могат специалистите да премахнат тумора и ненужната костна тъкан, пишат от pikanten.com.

По време на операцията зъболекарите вземат и някои превантивни мерки, за да предпазят венците на детето от допълнително увреждане. За сложната интервенция е използван специален инструмент, с който хирурзите отстранили излишната костна тъкан и благодарение на който съседните тъкани и челюстите да не се засегнат. Подобен случай бе регистриран и в град Мумбай, Индия. 17 – годишен тийнейджър претърпя тежка операция, с която от устата му бяха извадени 132 зъба.

Източник: lifebg.net

loading...

Be the first to comment on "Ученичка от Индия се оплаква от силен зъбобол! Няма да повярвате какво откриха лекарите при преглед!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*