img

Ученичка от Индия се оплаква от силен зъбобол! Няма да повярвате какво откриха лекарите при преглед!

/
/
/
7 Views

На доста необичаен случай се натъкнали стоматолози в своята ежедневна практика. Ученичка от Ню Делхи в Индия буквално шокира хирурзите след като й се наложило спешно да посети зъболекар. Първоначално детето започнало да се оплаква от непоносима зъбна болка, заради която родителите й веднага решили да посетят специалист, който да установи какъв точно е проблема с момичето.

При извършеният преглед, зъболекарите с почуда разбрали, че ученичката има в устата си 202 зъба.

Те обясняват огромния брой зъби с това, че момичето е развило сложна форма доброкачествен зъбен тумор, който се нарича одонтома. Наложила се спешна операция, която продължила близо 2 часа, за да могат специалистите да премахнат тумора и ненужната костна тъкан, пишат от pikanten.com.

По време на операцията зъболекарите вземат и някои превантивни мерки, за да предпазят венците на детето от допълнително увреждане. За сложната интервенция е използван специален инструмент, с който хирурзите отстранили излишната костна тъкан и благодарение на който съседните тъкани и челюстите да не се засегнат. Подобен случай бе регистриран и в град Мумбай, Индия. 17 – годишен тийнейджър претърпя тежка операция, с която от устата му бяха извадени 132 зъба.

Източник: lifebg.net

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *