Последно

Учени разкриха защо котките обичат да бутат вещи

Защо котките бутат вещиВетеринарен лекар вдигна завесата.

Всеки, който има котка знае, че едно от любимите й занимания, е да бута вещи на земята. Интернет пък е залят с десетки видеа на котки, които бутат вази и други предмети от маса, плот и друго високо място. До този момент обаче, никой не може да отговори на въпроса – “Защо го правят?”.

Известният ветеринар Ерик Доутъри (Dr. Eric Doughtery) наскоро представи своите заключения по този въпрос в изданието V between the lines. Първоначално, се смяташе, че високите вещи събуждат ловния инстинкт на котките, но това беше опровергано, тъй като домашните любимци не подбират. Бутат всичко. От високи вази, до чаши за кафе. Тогава, защо?

Според Ерик Доутъри котките напълно осъзнават какво правят и защо го правят. Той смята, че по този начин те искат да привлекат вниманието на стопанина си. Да му каже, че е гладна или нещо я тревожи. Животните го правят, когато са нервни. И за да се успокоят, искат да променят обстановката, с която са свикнали.

Докторът ни съветва да се съобразим с това поведение на котката ни, а не да се опитваме да я променим. Тогава не ни остава нищо друго, освен да “чистим” след поредната пакост, а другите да се забавляват от смешните видеа в Youtube.

loading...

Be the first to comment on "Учени разкриха защо котките обичат да бутат вещи"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*