Последно

Фандъкова: Искам ГЕРБ да има мнозинство в Общински съвет

Фандъкова иска мнозинство за ГЕРБ в общинатаДумите на Фандъкова разгневиха общинският съветник Кадиев.

Настоящият кмет на София, чийто мандат изтича в края на октомври, когато ще се проведат новите избори, сподели пред вестник “Труд”, че желанието й е ГЕРБ да управлява еднолично в Общински съвет през следващият й мандат. Прогнозите и настроенията сред софианци са, че Фандъкова ще бъде преизбрана отново за кмет на столицата.

“Общинският съвет има огромно значение за развитието на града. Кметът представя своята визия за развитието на града, но общинският съвет е този, който може да даде своята подкрепа или не за тази визия. Затова е важно да има ясно и стабилно мнозинство, което да носи политическата отговорност за решенията”
След което допълни, че най-големите поразии в София са се случили, когато в софийска община е имало плаващо мнозинство. Тези думи пък разгневиха дългогодишният столичен общински съветник от БСП Георги Кадиев, който заяви:
“Когато кучета изядоха двама души, имаше плаващо мнозинство. Когато двама зам.-кметове опитаха да подарят 3.6 млн лева на Карат-С, имаше плаващо мнозинство (единият даже ме съди тогава, защото не могъл да спи цяла седмица заради думите ми).

1 коментар on "Фандъкова: Искам ГЕРБ да има мнозинство в Общински съвет"

  1. Естествено, че мнозинството в ОбС ще дойде много добре на един кмет, но това е идеален вариант, който често в политиката е непостижим. По-добре г-жо Фандъкова оценете какъв екип имате и използвайте читавите хора от него, каквато е Вергиния Стоянова от р-н Средец, за да се получават столичните проекти и да си нямате проблеми с Общинския съвет. Това е по-реалистично!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*