img

Фандъкова: Скоро София ще се превърне в сериозна туристическа атракция

/
/
/
36 Views

Това заяви настоящият кмет на столицата пред агенция Фокус. Йорданка Фандъкова сподели, че в момента се разработват няколко проекта, които ще превърнат града в предпочитана туристическа дестинация.

„Най-старият обект в Столична община е неолитното селище в район „Слатина“, където археологическите проучвания продължават и тази година сме на финала“, заяви Фандъкова и посочи, че през следващата година ще се разработи туристически маршрут до този обект, който да покаже невероятната история на тези земи, които са на над 8 хиляди години. „Работим много усилено на Западна порта на античната крепост Сердика, където има вече голям напредък. Спечелихме проект и по Норвежката програма. Скоро ще бъде завършен и ще бъде една от атракциите в София“, посочи тя.

Фандъкова сподели още, че се работи усилено и по площад “Света Неделя”, където също са открити много интересни находки. Много скоро ще бъде завършено и “Ларгото”, което ще разшири туристическият маршрут от оста от храм-паметник „Св. Александър Невски”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *