Последно

Цветан Василев шокира България! Разкри кой дърпа конците на Пеевски и Бойко Борисов!

Цветан Василев за Бойко и Пеевски

Два клана има в България – на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за “пуча” на КТБ, сделката за “Виваком” е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, който вече от 2 години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Интервюто му е пред проекта “КТБ – какво се случи” и “Капитал”.

За “пуча” на КТБ и стрес тестовете на банките

С изключение на много малко банки, без да цитирам имена, за да не ме обвинят в дестабилизиране, почти всички имат капиталов недостиг. Главната причина е неработещата икономическа среда. Другата е малоумно поставените според мен високи критерии за капиталова адекватност, коментира бившият банкер по повод проведените наскоро стрес тестове и преглед на активите на банките.

“Публична тайна е, че реално почти нито една банка не е минала стрес тестовете, при това те нямат нищо общо с теста, на който беше подложена КТБ преди две години”, заключава той.

Той е убеден, че няма как да има здрава банкова система при нездрава икономика.

Анализът му за случилото се с КТБ показва, че съществена част от другите банкери са направили всичко възможно, за да помогнат “на организаторите на пуча срещу КТБ”. Според него и старото, и новото ръководство на БНБ са част от престъпната група по затварянето на КТБ.

“Аз съм съгласен, че има организирана престъпна група, но не е моята, а на тези, които организираха заговора срещу КТБ. Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени”, заявява Василев, който разказва, че част от времето си в Сърбия е посветил тъкмо на подробностите по заведените от него дела.

13 Коментари on "Цветан Василев шокира България! Разкри кой дърпа конците на Пеевски и Бойко Борисов!"

 1. Поредните глупости от тоя мошенник! Защо медиите го отразяват въобще?!

 2. Шокирал е друг път. Василев говори срещу Бойко и Пеевски обаче тактично изпуска да спомене, че и той самият е крал. Затова и не представя доказателства – защото е замесен! Във всяко негово интервю лъже и се вижда колко е изпаднал. Сега казва, че Водострой е била само пощенска кутия за кражби и източване на пари без никакви активи. А тогава като го е знаел това защо й е отпускал стотици милиони левове без обезпечение??Тези пари не са били негови, а на вложителите в КТБ! Само това показва, че Василев е знаел много добре какви са далаверите и се е облажвал лично от тях!

 3. Сигурно съм глупава, но не прочетох кой дърпа конците? Заглавието не отговаря на писанието

  • Тошко Стоянов | 22.06.2017 at 11:29 | Отговор

   Явно и аз съм от глупавите.

  • Значи глупавите ставаме двама! Или поне тези, които си признаваме. И едно изречение не видях за това кой дърпа конците. А това „… а след 2009 г. в България има мафия на власт …“ и преди ни беше ясно и е твърде кратко. Искаме имена.

   • Не четирима сме вече глупаците. Може заглавието погрешка да е от другаде

 4. Бай Иван | 22.06.2017 at 12:45 | Отговор

  Група от крадци се обвиняват кой е крал повече.Има логика в думите на Цецо.Когато държавата е пред фалит,фалираш най голямата банка,и с парите покриваш дупките.Иначе какъв би бил проблема да се възстановят парите от дължимите вноски в по-късен етап.

 5. Кой точно е Цветан Василев, че да казва каквото и да било? Един обикновен престъпник, който обра спестяванията на стотици хиляди българи и се скри в Сърбия. Мястото на този човек е в затвора, а не да ходи да разпространява манипулации и лъжи за този или онзи.

 6. И.Христов | 22.06.2017 at 18:38 | Отговор

  Ех Цецо Цецо, май ти опря ножът до кокъла и сега се чудиш как да спретнеш поредния скандал, за да се скриеш.

 7. Нищо ново на наи простия човечец му е ясно какво става в държавата като започнем от съдебната система пропита от корупция та до парламен обвързан с мафиотски структори .Цветанов може да си е невинен но ще се чуят още неща и някога истината ще изплува.

 8. Цветан Василев шокира България! Разкри кой дърпа конците на Пеевски и Бойко Борисов!??????????? Явно аз съм още по-глупав.

 9. Как се произвеждат банкери в България? Дават на наше момче една торба пари “ето да направиш банка”, пък след това като ти искаме ще ни даваш. Така бяха създадени първите ” честни частни” банкери, които през 76 г. ограбиха 16 “честни частни” банки и се запиляха по широкия свят да си харчат “спестените” пари. А България удари дъното и благодарение на професионализма,
  компетентността и ината на Ив. Костов за 4г България се измъкна от дупката. Това обаче не се хареса на на не таз бандата на Любен Гоцев и те докараха дълбоката резерва, тежката артилерия , онзи от Мадрид.

 10. Зидар Зидаров | 12.08.2017 at 10:39 | Отговор

  На базата на тази “НЕ НОВИНА”, а височайша глупост аз ЗАВИНАГИ няма да посетя сайта Ви за да търся дори съобщение. Лъжата в заглавието Ви е есенциален продължител на реалността в България.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*