Последно

Шок! Пак вкараха Ванко 1 в затвора!

Рапърът Ванко 1 отново е в затвора. Точно 10 години след като напусна пловдивската тъмница, Иван Главчев отново е зад решетките, пише trafficnews.bg

Този път обаче за доста по-кратко време от предишния му престой- само за 3 месеца. Пловдивчанинът е заловен да кара пиян в столицата преди месец. Патрул на КАТ- София го спрял за проверка в центъра и дрегерът отчел 1,3 промила. Музикантът с тъмно минало е бил задържан, а срещу него е образувано досъдебно производство. В последствие е бил осъден от Районен съд.

Сега Ванко 1 ще трябва да излежи присъдата си в Пловдив, тъй като тук е адресната му регистрация. Според запознати той е бил в столицата заради участие на приятелката си – фолкпевицата Теди Александрова.

Пловдивчанинът Иван Главчев през 90-те години стопанисваше култовата дискотека „Комина“, която в последствие се превърна в хотел. В началото на века той влезе в музикалния бизнес с псевдонима Ванко 1, когато заедно с Мишо Шамара записаха албума „Голямата Комбина“. Дебютната песен на Ванко 1 е „Майна, майна“, а „Всички палавници“ и „Все още съм замесен“ бързо стават хитове. Това изстрелва Ванко 1 по всички топ класации и за кратко той се превръща в една от новите звезди на сцената на българския рап.

След това обаче като всеки уважаващ себе си рапър се сдобива и със скандална слава. Арестуван е за трафик на жени и склоняване към проституция, а момичета изпратени от него в чужбина разказват шокиращи истории. Срещу него е заведено дело за склоняване към проституция в периода 1999 – 2003 година.

Осъден е на 12 години затвор, но излежава едва половината от присъдата си, защото междувременно е приета скандалната поправка в Наказателния кодекс, която бързо е кръстена на него. Според някой обвинения тази поправка е направена именно заради Главчев. След излизането си от затвора, Ванко 1 определя престоя си зад решетките като „петзвезден“.

Пловдивчанинът е баща на три деца – две момчета и дъщеря. Преди време се хвалеше със здраво и щастливо семейство, но очевидно нещата са се променили.

Be the first to comment on "Шок! Пак вкараха Ванко 1 в затвора!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*