Последно

9 идеи за игри на открито през лятото

Лятото е тук, ваканцията чука на вратата и е време да помислим за игрите, които можем да предложим на децата си, за да направим времето им в топлите дни забавно и запомнящо се. И най-вече да ги извадим на открито и да им предложим възможност да се движат.

Повечето от тях самите ние обожавахме като деца, помните ли?

  1. Каране на велосипеди

Няма дете, което да не обича велосипедите. Можете да качите детето на подходящо колело още щом навърши 2-3 годинки. Разбира се, осигурете му и безопасно място за колоездене или го придружавайте.

А ако се чудите откъде да му купите хубав велосипед, вижте моделите на нашите приятели от Комсед.

  1. Скачане на трамплин или батут

Ако имате двор, можете да осигурите на децата си личен трамплин или надуваем батут. Няма начин да не им хареса. Разбира се, ще е необходимо да спазвате някои правила за безопасност, които ще намерите в указанията за употреба на производителя.

  1. Игра във вода

Море, басейн, воден център в двора или просто леген с вода на двора – няма значение. Децата обожават да играят с вода по всякакви начини и навсякъде. Позволете им, но не забравяйте да ги държите под око през цялото време. Малките деца могат да се удавят в наистина малко количество течност.

  1. Групови спортове с топка

Футбол, баскетбол, волейбол, народна топка – все игри, които децата харесват. Е, ще трябва да съберете повечко хора, но за сметка на това забавлението е гарантирано. Можете да играете на двора, на площадката, на игрището, на поляната или плажа. Достатъчно е да имате топка и желание за победа.

  1. Къмпинг в двора

Представете си преживяването да спиш на палатка в двора, когато си на 8! Чудесно е, нали? Ако имате подходящо оборудване и достатъчно място, непременно позволете на децата си да изпитат това вълнение. За тях ще е незабравимо, а същевременно ще ви бъдат под око през цялото време.

  1. Федербал

Федербалът е едно от забавленията на открито, които сякаш останаха позабравени. Но все още има как да се сдобиете с комплект ракети и перца. Покажете на децата как се играе, със сигурност ще им хареса.

  1. Сапунени балончета

Все още няма малчуган, който да не ги харесва. Днес се продават разнообразни приспособления за правене на сапунени мехури, включително електрически машинки, които ги произвеждат сами. Ако искате, купете на детето нещо готово. Но може и да си припомните как се прави сапунена вода и да експериментирате заедно да правите мехури със сламки, рамки от тел и всякакви други предмети, които намерите у дома.

  1. Пускане на хвърчило

Магията на хвърчилото от векове държи в плен и малки, и големи. Предайте я и на децата си. Купете готово хвърчило или опитайте да си направите сами. Така удоволствието ще бъде още по-голямо.

  1. Игра с пясък

Намерете начин да предоставите възможност на децата да играят с пясък. Това развива въображението им, фината им моторика, познанията за света и физическите закони. Ако се притеснявате от чистотата на пясъка в обществените детски площадки, сложете си пясъчник за двора и го покривайте, когато не се използва.

Разбира се, за някои от предложенията ще се наложи за се снабдите с подходящи аксесоари. Тях можете да откриете на добри цени в онлайн магазин КОМСЕД.

Be the first to comment on "9 идеи за игри на открито през лятото"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*