Последно

Facebook може да плати компенсация на всеки потребител за скандала с лични данни

Ако личните Ви данни са били изтеглени от социалната мрежа Facebook, можете да получите компенсация от 12 500 паунда.

След като Cambridge Analytica успяха да привлекат вниманието на властите, империята на Марк Зукербърг може много скоро да падне. Подобно наказание ще коства повече от 625 милиарда паунда или двойно повече, отколкото в момента Facebook има – 317 милиарда.

Според професор Мапп, повече от 50 милиона акаунта са споделили своята лична информация. Ако всеки поиска компенсация, това означава, че ще има сериозни щети за Facebook. Запознати със случая не смятат, че компенсацията ще бъде повече от 500 паунда.

Според адвокат Дейвид Барбара, който се занимава именно със защита на информацията, санкцията за социалната мрежа ще се оформя на базата на нанесената щета. Всеки потребител обаче ще трябва да обясни в какво точно се изразява неговата лична, ако смята да изпомпа повече пари от Марк.

Съдът все пак изисква доказателства, за да може да оцени загубите на всеки отделен потребител. Cambridge Analytica продължава да бъде под микроскопите на властта и също ще получи сериозни санкции. Междувременно не забравяйте да проверявате защитата на своите лични данни, използвайки BFF думичката в коментарите под точно този материал. ЛинкнАли сме го човекът, за да проверява лично всеки профил.

Be the first to comment on "Facebook може да плати компенсация на всеки потребител за скандала с лични данни"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*